Tip: Fetty Wap, de Amerikaanse rapper met maar één oog

Geschreven door op 18 mei 2018 om 15:37
Fetty Wap - Foto glenjamn (Wikimedia Commons, CC BY 3.0)

Soms zijn er van die opvallende bands of artiesten die we bij Artiesten Nieuws graag eens extra onder de aandacht willen brengen. Een van die muzikanten is Fetty Wap, een hit-scorende rapper met maar één oog. 

Eenogige rapper

Fetty Wap staat bekend als de eerste rapper met één oog. Op jonge leeftijd kreeg Fetty staar, en als gevolg daarvan heeft hij helaas zijn linkeroog moeten missen.

Dat heeft de muzikant er niet van weerhouden om succesvol te worden met zijn muziek. Na ‘Trap Queen‘ scoorde de eenogige rapper nog hits in samenwerking met onder meer Fifth Harmony, Kid Ink, en Drake.

Gezien Fetty’s jonge leeftijd gaat hij vast en zeker door met hits scoren en verdere records verbreken. De 26-jarige rapper heeft in ieder geval succes bij de vrouwen; hij is inmiddels vader geworden van zijn zevende kind (die geboren is binnen twee maanden na de geboorte van zijn zesde kind).. Bijzonder! Fetty, hoeveel Trap Queens zullen er nog passeren?

Trap Queen

De rapper uit New Jersey, geboren als Willie Maxwell, brak in 2014 door met zijn nummer ‘Trap Queen‘. Het genre van dit nummer (trap music) is aan het begin van deze eeuw ontstaan in het zuiden van de Verenigde Staten. Trap is een subgenre van hiphop muziek; het lijkt op house maar heeft een lichtere bass en is minder hard. Kenmerkend zijn de 808 basshihats en synthesizers. De term trap ontleent zich aan Amerikaanse straattaal, en staat voor een plek waar wordt ‘gehandeld’. Juist, in trap.

Rolling Loud

Afgelopen 11, 12 en 13 mei was het in Amerika een feest voor ware hip-hopliefhebbers. Voor de vierde keer werd het driedaagse festival Rolling Loud gehouden in het Hard Rock Stadium Stadium te Florida. Rolling Loud wordt het ‘het grootste hip-hop festival van de wereld genoemd’, of in ieder geval dat van Miami.

Het Hard Rock Stadium is een multifunctioneel stadion dat vooral bekend staat als thuishaven van de Dolphins, het Amerikaanse football-team uit het zonnige Miami. Een van de vele artiesten in de line-up was de Amerikaanse rapper.

YouTube player

Bronnen: funx, wikipedia, YouTube, RollingLoud

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · ·