Black Sabbath plaatst foto op Facebook: band lijkt officieel uit elkaar

Geschreven door op 8 maart 2017 om 17:27
Black Sabbath (Ozzy Osbourne) - Foto: NRK P3 - Flickr

Waar gitarist Tony Iommi de boot nog afhield, lijkt het nu dan echt bevestigd: Black Sabbath is uit elkaar. Dit blijkt uit een post op de officiële Facebook pagina van de band.

Einde Black Sabbath leek niet definitief

Black Sabbath begon in januari 2016 aan een afscheidstour over de hele wereld. In februari 2017 werd ‘The End Tour’ afgesloten met een show in de thuisstad van de band. De afscheidstour betekende echter niet per se het einde van de band, zo stelde gitarist Tony Iommi:

“Het is echt alleen het toeren voor mij. Het is tijd om te stoppen met de hele wereld over reizen en om even thuis te zijn. Als je op tour gaat, ben je weer zes, acht of twaalf maanden weg en je hebt een schema waar je je aan moet houden. Als ik nu gewoon een maand lang tv wil kijken, dan kan dat.”

Nieuwe muziek en optredens?

De gitarist sloot nieuwe muziek en/of optredens absoluut niet uit:

“Ik denk niet dat we echt iets uitsluiten, behalve dat we niet meer willen toeren. Wie weet? Misschien doen we wel weer iets. We hebben het er niet over gehad. Maar ik weet zeker dat er wel iets kan gebeuren, ergens.”

The End

Toch lijkt er nu officieel een einde gekomen te zijn aan Black Sabbath. De heavy-metalband plaatste 7 maart een foto op Facebook waaruit blijkt dat de band toch echt ophoudt te bestaan. Hiermee breidt de legendarische band rond frontman Ozzy Osbourne er na bijna vijftig jaar een einde aan.


Bron: NME

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Black Sabbath Nieuws · Nieuws