Ozzy Osbourne werkt alweer aan nieuw album

Geschreven door op 27 oktober 2020 om 17:40
Ozzy Osbourne - Foto: Focka (Flickr CC BY-ND 2.0)

ADVERTORIAL: Zanger Ozzy Osbourne kwakkelt al een tijdje met zijn gezondheid. Desondanks is de voormalige frontman van Black Sabbath niet te stoppen. In februari 2020 verscheen zijn twaalfde solo-album ‘Ordinary Man’. Eind september maakte de zanger, die in december 72 jaar wordt, bekend alweer aan een opvolger te werken. En dat terwijl hij in 2018 nog zijn No More Tours II-afscheidstournee aankondigde.

Gezondheidsproblemen

Het was trouwens niet voor het eerst dat Osbourne zijn afscheidstour plande. Al in 1992 deed hij zijn No More Tours-tournee. Een gestelde MS-diagnose was daarvoor de reden. Toen die diagnose niet bleek te kloppen, kwam Osbourne op zijn besluit terug. De laatste jaren kampt de zanger echter wel degelijk met zijn gezondheid. Zo lag hij in februari 2019 met een zware luchtwegontsteking op de intensive care, liep hij nekletsel op na een val en maakte hij bekend dat hij de ziekte van Parkinson had. Als Osbourne in Nederland had gewoond, had hij voor zijn verzekering dus ongetwijfeld even een online zorgvergelijker bezocht.

Ordinary Man

Het herstel van zijn gezondheidsproblemen duurde langer dan Osbourne verwachtte. Het deel van de No More Tours 2-tour dat in 2019 zou plaatsvinden ging daarom niet door. Maar Ozzy bleef niet stilzitten en nam in de zomer van dat jaar onverwacht het solo-album ‘Ordinary Man’ op. Hij deed dat samen met producer en singer-songwriter Andrew Watt. Met rapper Post Malone nam hij ondertussen een duet op voor Malone’s album ‘Hollywood’s Bleeding’. Malone deed ook mee op enkele nummers van Osbourne’s ‘Ordinary Man’-cd.

Goed ontvangen

‘Ordinary Man’ verscheen in februari 2020 en was Ozzy’s eerste solo-cd in tien jaar tijd. Het album werd goed ontvangen en zorgde voor een hernieuwde belangstelling voor de zanger. Vanwege zijn gezondheidsproblemen vond Osbourne’s laatste optreden plaats in 2018. Daarna was hij vooral in het nieuws gekomen doordat delen van zijn No More Tours 2-tour moesten worden uitgesteld. Het album ‘Ordinary Man’ haalde in veel landen de top van de albumlijsten. André Hazes nam met ‘Een doodgewone man’ zelfs een Nederlandstalige versie op van het titelnummer.

Nieuw album

Ook op Ozzy Osbourne zelf had zijn ‘Ordinary Man’-album een positief effect. Kort nadat de cd uitkwam sloeg de pandemie toe. Al snel werd duidelijk dat optreden er daardoor voorlopig niet in zit. En daarnaast is de zanger ook nog steeds aan het herstellen van zijn gezondheidsproblemen van 2019. Osbourne liet dan ook kort na het uitkomen van ‘Ordinary Man’ weten een vervolg te willen gaan opnemen. Eind september bevestigde hij aan een nieuw album te zijn begonnen. Net als op ‘Ordinary Man’ is Andrew Watt verantwoordelijk voor de productie en het gitaarspel.

 

Bron: Blabbermouth.net

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.