Flinke veranderingen voor Lowlands: festivalterrein op de schop

Geschreven door op 2 mei 2017 om 15:36
Lowlands - Foto Oxfamnovib (Flickr) (CC BY-ND 2.0)

Flinke veranderingen voor Lowlands Festival! Voor vaste bezoekers wordt het vast even wennen, want het festivalterrein gaat volledig op de schop!

Festivalterrein Lowlands op de schop

Lowlands krijgt dit jaar de grootste make-over van haar 25-jarig bestaan! Het festivalterrein wordt flink aangepakt. Zo worden de bekende Alpha en Bravo tenten vervangen waardoor de zichtlijn voor het publiek verbeterd wordt.

Ook komen er nieuwe kampeerplekken, wordt de bereikbaarheid van het festivalterrein vanaf de campings verbeterd en gaat de festivalentree op de schop. De iconische vijf schoorstenen zullen hier verdwijnen. Maar geen paniek, ze verdwijnen niet! Deze worden bij een nieuw 24-uursgebied opgebouwd, waar bezoekers dag en nacht terecht kunnen om “te chillen met een hapje, een drankje en muziek tot in de ochtend.” 

Biertje mee het terrein op

Het binnentreden van het festivalterrein wordt ook flink versoepeld. De scheiding tussen camping en festivalterrein wordt enigszins opgeheven, aldus directeur Eric van Eerdenburg. De controle bij het terrein wordt een stuk soepeler: “Er is wel enige vorm van toegangscontrole, maar het wordt gewoon een stuk losser allemaal. Als je eenmaal binnen bent dan ben je gewoon binnen.”

Het meenemen van hele trays bier zal nog steeds niet toegelaten worden, maar “dat ene biertje kun je gewoon in je blikje meenemen,” aldus van Eerdenburg.

Rondleiding

Benieuwd hoe het nieuwe terrein eruit komt te zien? Het festival plaatste op 2 mei een video op haar website waarop Van Eerdenburg alvast een rondleiding geeft over het nieuwe terrein. Bekijk de video hieronder:

Lowlands 2017

Het jaarlijkse festival in Biddinghuizen viert dit jaar haar 25-jarig bestaan! Het driedaagse evenement vindt aankomende zomer op 18, 19 en 20 augustus plaats op het evenemententerrein Walibi Holland.

Ook deze editie zijn er weer enkele grote namen te vinden op de podia van het evenement! Zo staan onder meer Mumford & SonsEditorsAlt-J, Iggy Pop en Bastille aankomende zomer op de podia van het festival.

Bron: Lowlands

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Festivals · Lowlands Nieuws · Nieuws