Guns N’ Roses ‘Not In This Lifetime… Tour’ vierde grootste tour aller tijden

Geschreven door op 5 januari 2018 om 14:12
Axl Rose & Slash (Guns N' Roses) - Foto Raph_PH (Flickr, CC BY 2.0)

De ‘Not In This Lifetime… Tour’ van Guns N’ Roses is nu al de vierde grootste tour aller tijden! Slechts drie tours brachten meer geld op dan de reünie-tour van de legendarische rockers.

Guns N’ Roses ‘Not In This Lifetime… Tour’ vierde grootste tour

De Not In This Lifetime… Tour’ van Guns N’ Roses is nu al één van de meest winstgevende tours aller tijden! De reünie van de iconische rockband met gitarist Slash en bassist Duff McKagan heeft ze bepaald geen windeieren gelegd. De tour bracht namelijk tussen 1 april 2016 (startdatum) en 29 november 2017 al 475 miljoen dollar op!

De tour bracht Guns tot nu toe langs vijf continenten, waar het voor maar liefst 4,3 miljoen fans optrad verdeeld over 123 headline-shows. En daar is het publiek bij festivalshows nog niet eens bij meegerekend! In juli 2017 was de band nog in het Goffertpark in Nijmegen te vinden.

Grootste tours aller tijden

Met deze duizelingwekkende cijfers passeren de Amerikaanse rockers Pink Floyd-legende Roger Waters, die met zijn The Wall Live Tour’ tussen 2010 en 2013 459 miljoen dollar binnen harkte.

Toch zijn er nog altijd een aantal tours die nóg meer opbrachten dan de Not In This Lifetime… Tour’. U2’s 360° Stadium Tour’ (2009 tot 2011) voert de lijst aan met maar liefst 736 miljoen dollar. Op nummer twee volgt de A Bigger Bang Tour’ van The Rolling Stones (2005 tot 2007), met $558 miljoen. De derde plek wordt bezet door Coldplay’s A Head Full of Dreams Tour’ (2016-2017). Deze tour bracht 523 miljoen dollar op.

Goffertpark en Graspop

Toch heeft Guns N’ Roses nog altijd de kans om deze tours in te halen. De Not In This Lifetime… Tour’ gaat in de zomer van 2018 namelijk gewoon weer verder! Zo zijn de legendarische rockers in juni onder meer in het Nijmeegse Goffertpark en op Graspop te vinden.

 

Bron: Billboard

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Guns N' Roses Nieuws · Nieuws