Daddy Yankee komt met nieuw album

Geschreven door op 29 maart 2010 om 11:35
Daddy Yankee - Wikimedia Commons (Publiek Domein)

In 2005 maakte de wereld massaal kennis met Daddy Yankee. Het nummer ‘Gasolina’ domineerde de radio, televisie en de discotheken.

Daddy Yankee komt met nieuw album

Het gaat Daddy Yankee voor de wind. Eind april komt zijn nieuwe album ‘Mundial’ uit, waarvan de bonus track ‘Grito Mundial’ gekozen is voor alle World Cup campagnes op televisie in de Verenigde Staten en Mexico. Hij komt in mei met een eigen parfum voor vrouwen, DYamante,  en zal hiervoor met een gigantisch billboard op Times Square in New York te zien zijn. Als dat nog niet genoeg is zal hij te zien zijn in de film ‘Pleasant Bird’, en is zijn televisieshow “Tuneame la Nave” aan het tweede seizoen begonnen.

Het nieuwe album van de Puerto Ricaan bevat 14 nummers, waarvan ‘Descontrol’ de debuutsingle is. ‘Mundial’ is ontzettend gevarieerd en is volgens Yankee zowel op urban als commercieel maar vooral een album waarbij je onmogelijk stil kan zitten. Met “Mundial” gaat Daddy Yankee terug naar zijn latin-roots. Het bevat dan ook geen volledig Engelstalige nummers. “Dit doen we omdat we veel meer toeren door Latijns America dan door de Verenigde Staten. Veel mensen denken dat de wereld alleen bestaat uit de VS, maar wij komen uit Centraal Amerika, Zuid Amerika en de Cariben”, vertelt hij in een interview met het persbureau Reuters. en zijn album Barrio Fino was in de Verenigde Staten niet van de nummer één positie af te stoten. Daarna werd het in Europa stil rondom Daddy Yankee. Maar dat duurt niet lang meer!

Underground liefhebbers kende Daddy Yankee, wiens echte naam Raymond Ayala is, al jaren. Hij is de grondlegger van de moderne reggaeton. In 1995 verscheen zijn eerste album ‘No Mercy’ waardoor hij bekend raakte in Puerto Rico. Zijn tweede studioalbum ’El Cangri.com’ (2002) ging wereldwijd 100.000 keer over de toonbank. De grote doorbraak volgde met het album ‘Barrio Fino’ uit 2004, dat wereldwijd 3 miljoen keer verkocht werd. Zijn vierde studioalbum ‘El Cartel: The Big Boss’ deed het met 4 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd nog beter dan ‘Barrio Fino’.

‘Mundial’, het nieuwe album van Daddy Yankee, ligt vanaf 27 april in de winkels.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Daddy Yankee Nieuws · Nieuws