De Staat brengt video uit voor ‘Witch Doctor’

Geschreven door op 29 september 2015 om 15:05
De Staat - Fotocredits: Clownhouse (Wikimedia Commons)

Nederlandse rockband De Staat heeft een video uitgebracht voor het nummer Witch Doctor. Het nummer verscheen twee jaar geleden al op het album ‘I_CON’ maar de video staat nu pas online. 

De Staat gaat viral op internet

In de nieuwe video van de band zie je frontman Torre Florim staan omringd door een enorme menigte halfnaakte mannen. Hij zet die massa aan tot wat lijkt op een rituele dans, zoals inderdaad een soort ‘witch doctor’.

Wat opvalt bij het zien van de clip zijn de sterke visuele aspecten, waar de video dan ook om geprezen wordt. Inmiddels is de video op YouTube al meer dan 100.000 keer bekeken en hij wordt volop gedeeld op social media.

Late release van videoclip

Het album ‘I_CON‘ waarop het nummer Witch Doctor staat is al twee jaar geleden uitgebracht. Toch is de clip voor het nummer nu pas af. Frontman en zanger Torre Florim laat weten dat het de bedoeling was dat de clip eigenlijk veel eerder uit zou komen.

“We zijn al heel lang bezig met Bredase animators van Studio Smack en Floris Kaayk. Het was de laatste video die ik wilde maken voor de nieuwe plaat. We zijn vorig jaar al begonnen met plannen maken. Ik ontdekte veel religieuze dansen, waarbij er heel synchroon wordt bewogen. Dat vond ik een heel vet idee. De videomakers moesten uitvinden hoe het allemaal moest. Als je geen Hollywood studio achter je hebt, dan is dat gewoon vet veel werk.”, aldus Florim.

Nederlandse clubtour

De Staat gaat in 2016 op een Nederlandse clubtour. Daarbij komen ze onder andere in Breda, Nijmegen, Amsterdam en Utrecht. Ben je op zoek naar tickets voor De Staat? Deze zijn te koop op de websites van de zalen waar ze spelen, of via Ticketmaster.

Bron: 3voor12 VPRO

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · · ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Concertaankondigingen · De Staat Nieuws · Nieuws · Videos