Live review: Suicide Squad; geweldige soundtrack die beetje wegvalt in film

Geschreven door op 9 augustus 2016 om 16:55

Suicide Squad draait sinds gisteren in de Nederlandse bioscopen. De film met onder andere Will Smith en Margot Robbie in de hoofdrol zorgt al snel voor volle zalen. Naast de film is er ook veel aandacht voor de geweldige soundtrack. Is deze een tegenvaller of een uitblinker?

Deze review bevat geen spoilers van de film

Een mekka aan topartiesten voor Suicide Squad

Suicide Squad is niet alleen een geweldige film. Veel top artiesten zorgen voor een geweldige soundtrack. Onder andere Skrillex, Rick Ross, Lil Wayne, Twenty One Pilots, Imagine Dragons, Eminem, Panic! At The Disco en Wiz Khalifa mochten bijdragen. Filmcritici noemen de lijst van artiesten echter een gemengde rotzooi waar geen orde in zit, net als de film zelf. Een echte Marvel- en muziekkenner ziet dat deze lange lijst van gevarieerde artiesten juist perfect bij de film past.

‘Heathens’ brengt een bijzondere sfeer

Dehit ‘Heathens’ van Twenty One Pilots is een geweldig nummer. De mysterieuze melodie en het bijzondere meisjes stemmetje dat je in de achtergrond hoort maakt dit nummer perfect voor de film:

‘Sucker For Pain’ wordt achtergesteld

Ook ‘Sucker For Pain’ is een geweldig lied. Het is daarom zonde dat het nummer vooralsnog weinig aandacht krijgt. De samenwerking van Imagine Deagons met Wiz Khalifa en Lil Wayne is erg opvallend. De combinatie blijkt prima te werken: ‘Sucker For Pain’ is een lust voor het oor.

Covers van klassiekers door moderne toppers

‘You Don’t Own Me’, ‘Bohemian Rapsody’ en nog veel meer geweldige classics worden gecoverd door de nieuwe generatie topartiesten. Het past goed bij de sfeer van de film. Het gaat namelijk over nieuwe dimensies, surrealisme en grenzen opzoeken, iets wat deze artiesten ook in hun covers laten horen.

‘Purple Lamborghini’ meer voor games

‘Purple Lamborghini’ is een leuke en speciale samenwerking tussen Skrillex en Rick Ross. Helaas past dit liedje wel niet helemaal bij de film. Misschien is het nummer meer passend voor games als Grand Theft Auto.

Goed zoeken naar tracks

Over de kwaliteit van de tracks die gecreëerd zijn voor deze film hoeven we niet te klagen en kunnen we alleen maar genieten. De manier hoe deze soundtracks worden verwerkt in de film is wel een grote tegenvaller.  ‘Heathens’ wordt pas bij de eerste aftiteling afgespeeld.  Er volgt nog een klein stukje film van 2 minuten, waarna er weer een aftiteling volgt. Daarna is eindelijk ‘Sucker For Pain’ te horen. Was deze track niet beter als grand opening?

Ondertussen is de helft van de zaal al naar buiten gelopen en missen dus ‘Heathens’, ‘Sucker For Pain’ en een klein stukje film. Dat is natuurlijk ontzettend jammer. De andere 12 liedjes die gemaakt werden voor deze film zijn maar 10-20 seconden te horen in een tussen scene, en dat is ook zonde. Gelukkig is de volledige soundtrack overal te vinden

Is deze film de moeite waard?

De kwaliteit van de film is geweldig, de kwaliteit van de soundtracks is ook prima, maar de combinatie van beide elementen is een stuk minder. Het is het zeker waard om deze film te bezoeken maar blijf dan wel even zitten tot het einde van de afsluiting anders mis je nogal wat goeie muziek.

 

De hele soundtrack van Suicide Squad is te beluisteren via Spotify:

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Sam Reneerkens

Sam Reneerkens, Blogger bij ArtiestenNieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.