5 muzikale hoogtepunten uit de films van John Hughes

Geschreven door op 13 juni 2016 om 11:35

De films van John Hughes, zoals ‘Ferris Bueller’s Day Off’, zitten vol muzikale hoogtepunten. Artiesten Nieuws zet er een paar op een rijtje.

John Hughes films

Deze week vierde Ferris Bueller’s Day Off z’n 30e verjaardag. Deze filmklassieker van John Hughes was een absolute trendsetter op het gebied van tienerkomedies.

Zoals vele films van de helaas in 2009 overleden regisseur, maakte Ferris Bueller’s Day Off bovendien gebruik van een soundtrack die misschien wel bijna net zo gedenkwaardig is als de film zelf; een aantal memorabele scènes zijn onlosmakelijk verbonden met een muzikale klassieker.

Voor zowel de mensen die met nostalgie terugkijken naar de jaren 80 als de jongere liefhebbers van Hughes’ tijdloze films, zetten wij daarom bij Artiesten Nieuws een paar heerlijke, grappige en ontroerende muzikale hoogtepunten uit zijn werken op een rijtje.

5. Pretty in Pink: Otis Redding – Try a Little Tenderness

Acteur Jon Cryer, die later o.a. in Two and a Half Men te zien zou zijn, beleefde zijn acteerdoorbraak in Pretty in Pink (1986) als de uiterst lieve maar nogal ongemakkelijke en onhandige charmeur genaamd Duckie. In één van de iconische scènes uit de film probeert Duckie op geheel eigen wijze indruk te maken op de klanken van Try a Little Tenderness van Otis Redding.

4. Sixteen Candles: Thompson Twins – If You Were Here

Menig fan van romantische tienerkomedies kwijnt nog altijd weg bij de laatste scène van Sixteen Candles (1984). Het dromerige nummer If You Were Here van de Thompson Twins past perfect bij het zoetsappige einde van de film, die de doorbraak betekende voor hoofdrolspeelster en jaren 80-ster Molly Ringwald.

3. The Breakfast Club: Karla DeVito – We Are Not Alone

Samen met Ferris Bueller’s Day Off is The Breakfast Club (1985) waarschijnlijk de meest legendarische film van John Hughes en één van de bekendste van de jaren 80 in het algemeen. De film zit vol met memorabele quotes en scènes, en de onderliggende thema’s zijn nog altijd relevant. In één van de bekende stukken uit de film gaan de vijf tieners van The Breakfast Club los op de heerlijke meezinger We Are Not Alone van Karla DeVito.

2. Ferris Bueller’s Day Off: The Beatles – Twist and Shout

Ferris Bueller’s Day Off zelf mag uiteraard niet ontbreken uit dit lijstje. Hoofdpersoon Ferris Bueller, gespeeld door Matthew Broderick, vult in de film zijn spijbeldag met vele streken en verrassingen. Zo mengt hij zich in één scène in een optocht van praalwagens en playbackt hij o.a. het nummer Twist and Shout van The Beatles, dat hierdoor na ruim 20 jaar opnieuw de hitlijsten bestormde.

1. The Breakfast Club: Simple Minds – Don’t You (Forget About Me)

Toch is er eigenlijk maar één nummer dat bovenaan dit lijstje kan staan. Don’t You (Forget About Me) van de Simple Minds is ongetwijfeld het meest memorabele nummer uit het filmoeuvre van John Hughes. Het lied, dat zowel te horen is aan het begin als aan het eind van The Breakfast Club, werd mede dankzij de film een internationale nummer 1-hit.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Film Nieuws · Fun Content · Lijstjes