Toto geeft concerten in Tilburg en Groningen

Geschreven door op 29 september 2015 om 11:46
Steve Lukather (TOTO) - Fotocredits Bernd Koepel - Wikimedia Commons

Goed nieuws voor Toto fans!: De Amerikaanse pop-rockband komt volgend jaar naar Nederland. De band gaat twee ‘intieme’ shows spelen in het vernieuwde 013 Tilburg.

Dat maakte poppodium 013 vanmorgen bekend. De concerten maken deel uit van de Europese tournee en vinden plaats op 11 en 12 februari 2016.

Toto tickets

Ben je op zoek naar tickets voor Toto? Deze kun je reserveren via de site van 013 Tilburg. De voorverkoop start vrijdag 2 oktober om 10:00 uur. De twee shows vinden plaats op donderdag 11 februari en vrijdag 12 februari. Omdat de shows in een ‘intieme’ setting gespeeld worden is er een grote kans dat het snel uitverkocht raakt. Wees er dus op tijd bij!

Tour door Europa

Als er een band geen introductie nodig heeft, dan is het Toto. Wereldhits als Rosanna, I’ll Be Over You, Stop Loving You en natuurlijk de klassieker Africa zijn nummers die voor zich spreken. Toto’s indrukwekkende muzikale erfenis komt vooral op het podium optimaal tot zijn recht. Dit bleek dit jaar in mei nog, toen de zeskoppige band een volle Ziggo Dome overweldigde met hun repertoire.

De shows in 013 Tilburg zijn onderdeel van een Europese tour waarin de mannen hun nieuwe album Toto XIV presenteren. De band is van mening dat het nieuwe album de ‘echte follow-up’ is van het album Toto V, waarmee de band internationaal doorbrak.

Nieuw album Toto XIV

Dit jaar bracht de band op 20 maart hun 13e album Toto XIV uit. Dit album markeert de terugkomst van Joseph Williams op zang, Steve Porcaro op toetsen en David Hungate op basgitaar. Drummer Keith Carlock vervangt Simon Philips op drums, wie jarenlang de originele drummer Jeff Porcaro verving na zijn overlijden in ’92. Bassist Mike Porcaro is helaas niet te horen op dit album: hij overleed aan de gevolgen van ALS vijf dagen voor het album uit kwam.

Toto XIV is het eerste album wat Toto heeft uitgebracht sinds Falling In Between, wat alweer in 2006 uitkwam.

YouTube player

 

Bron: 013

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Concertaankondigingen · Nieuws · Toto Nieuws