Radiohead brengt op unieke wijze nieuwe single uit

Geschreven door op 4 mei 2016 om 13:15

Gisteren, rond de klok van 5 uur ’s middags, ontplofte de wereld. De nieuwe single van Radiohead kwam uit. Het nummer heet Burn The Witch, en er was een hoop gaande vlak voor de release.

Radiohead en het mysterie


Op 30 april kregen fans die ooit een keer een bestelling hebben gedaan via Radiohead (tickets of albums) een mysterieus pakketje in de bus. Het pakketje bevatte kaartjes waarop – in reliëf – teksten en afbeeldingen stonden. De teksten waren:

“ Sing a song of sixpence that goes / Burn the witch / We know where you live”

Op 1 mei werd het opeens stil op de social media-kanalen van de Britse band. Foto’s en berichten waren verwijderd, en alles was opeens maagdelijk wit. En gisteren -op 3 mei- verbrak Radiohead de korte stilte. De groep kwam met de nieuwe videoclip.

Sinister

De clip is een stop-motion video, over een man die ontdekt dat in zijn – doorgaans normale – buurtgemeenschap een sinistere cult bestaat. De muziek is -voor Radiohead- opvallend. Larry Bartfleet van NME schrijft: “A Radiohead melody has rarely sounded this joyful or indulgent, which puts the disturbing lyrics into especially sharp relief”.

Radiohead naar Nederland

Eind mei komt de band van Thom Yorke naar Nederland. Ze geven op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei optredens in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

In april werd bekend dat het nieuwe album in juni uit gaat komen. Het is het eerste album sinds The King Of Limbs uit 2011. Nog heel eventjes geduld!

 

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Eet met muziek, slaapt met muziek, werkt met muziek, ademt muziek. Maakt dagelijks een diepe buiging voor Muse en Pink Floyd. Leeft voor retro.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.