Fresku wint prijs voor beste hiphopartiest van Nederland

Geschreven door op 16 november 2012 om 10:58
Fresku - Screenshot YouTube

Rapper Fresku is donderdagavond op het hiphopfestival Buma Rotterdam Beats benoemd tot beste hiphopartiest van Nederland. De Eindhovenaar was samen met Yellow Claw de grote winnaar van de avond. 

Fresku kreeg donderdagavond de State Award voor beste hiphopartiest uit handen van niemand minder dan de Jamaicaanse reggaezanger Shaggy. Daarnaast ontving de Eindhovense rapper ook de State Award voor het beste album. Die ontving hij voor zijn eerder dit jaar uitgebrachte album ‘Maskerade’.

De publieksprijzen werden voor de 5e keer uitgereikt op basis van het blad State Magazine. De lezers van dat blad stemden maar liefst 82.000 keer en vonden Fresku de beste.

Naast Fresku had ook het collectief Yellow Claw een goede avond. Zij gingen naar huis met de awards voor beste single (‘Krokobil’) en beste videoclip (‘Allermooiste Feestje’). De overige prijzen werden in de  wacht gesleept door onder meer Nouveau Riche (beste hiphopgroep), The Flexican (beste DJ) en Hydroboyz (beste live act).

Fresku – Hedde Druksop

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws