Sting heropent getroffen Bataclan op zaterdag 12 november

Geschreven door op 10 november 2016 om 12:57

Sting heropent op 12 november het getroffen Bataclan. We herinneren ons allemaal de vrijdagavond 13 november nog toen de verschrikkelijke terreuraanslagen plaatsvonden.

Sting heropent Bataclan

De Engelsman heropent op zaterdag 12 november Bataclan. Vorig jaar bij de terreuraanslagen kwamen daar negentig mensen om het leven. Deze avond wil de 65-jarige artiest de mensen die zijn omgekomen herdenken en eren. “Met de heropening van het Bataclan hebben we twee belangrijke taken. Allereerst om de slachtoffers van de aanslagen van een jaar geleden te herdenken en te eren. En ten tweede om het leven en de muziek te vieren die dit historische theater vertegenwoordigen”, aldus Sting. De opbrengst van het optreden gaat volledig naar de twee goede doelen van de aanslagen.

Groot artiest en activist

We kennen Sting natuurlijk van The Police, maar midden jaren tachtig ging hij solo verder. De Engelsman is naast een groot zanger/bassist ook een echte activist. Zo zet hij zich in voor mensenrechtenorganisaties als Amnesty International. In zijn teksten hoor je veel van zijn blik op de wereld terug, die hij heeft weten te verwoorden in betekenisvolle boodschappen. Naast een American Music Award won Sting, met zijn tijd bij The Police meegerekend, 16 Grammy Awards. Ook won hij een Golden Globe, een Emmy Award en werd hij genomineerd voor een Oscar voor beste originele nummer.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Sting Nieuws