Royal Blood maakt verpletterende indruk in AFAS Live

Geschreven door op 14 november 2017 om 9:28

Op vrijdag 10 november stond de Britse rocksensatie Royal Blood op het podium van AFAS Live. Artiesten Nieuws was erbij en was getuige van een spectaculaire show!

Live Report: Royal Blood in AFAS Live

Royal Blood gaat hard. De tweekoppige band gaat pas vier jaar mee, maar behoort nu al tot de top van de Britse muziekscene. Hun onlangs uitgebrachte album ‘How Did We Get So Dark?’ reikte al snel tot de eerste plaats in de Britse hitlijsten en afgelopen zomer stond de band nog op de legendarische Pyramid Stage van Glastonbury.

Ook in Nederland is de ster van het duo rijzende. Waar de heren in mei 2017 nog in het veel te kleine Paradiso stonden, is het vanavond de beurt aan AFAS Live. Wie vooraf twijfels had of de rockers deze zaal wel konden vullen, had het flink mis: de Amsterdamse concertzaal is volledig uitverkocht.

Indrukwekkende muur van geluid

Kort na 21:00 uur stormen frontman Mike Kerr en drummer Ben Thatcher het podium op. Het duo opent met de tracks ‘Where Are You Now?’ en ‘Lights Out’ en hoewel de fans voorin de zaal er direct zin in hebben (de bekers bier vliegen al snel door de zaal), lijkt het publiek achterin nog even wakker te moeten worden. Daar zou de band echter snel verandering in brengen.

Het valt direct op hoe ongelooflijk goed Royal Blood live is. Er zijn maar weinig bands die live beter zijn dan op het album en het Britse rockduo is hier één van! De twee achtergrondzangeressen die zijn meegenomen komen amper boven het geweld van Kerr en Thatcher uit, maar worden eerlijk gezegd totaal niet gemist. De ongelooflijke muur van geluid die de band weet te produceren is indrukwekkend, zeker wanneer je je realiseert dat het van ‘slechts’ één bassist en één drummer komt.

“There’s people so far back!”

Even lijkt de band wel heel snel door haar repertoire te racen. Gelukkig realiseert frontman Mike Kerr zich dit ook, want na een geweldige uitvoering van de bands recente hit ‘I Only Lie When I Love You’ spreekt de zanger zijn publiek voor het eerst toe.

Kerr verbaast zich over de grootte van de zaal. “There’s people so far back!”, roept de frontman verwonderd terwijl hij vraagt of het licht in de zaal aan kan. “How are you in the back?”

“Merry fucking christmas!”

Na een praatje en een korte introductie start de band de track ‘Little Monster’hitsingle van de bands debuutplaat. Het publiek is inmiddels hard onderweg om AFAS Live af te breken. De bekers bier vliegen nog altijd door de zaal en het aantal crowdsurfers en moshpits stijgt.

De gierende basriffs van Kerr (die versterkt worden door een stapel effecten waar zelfs een Matt Bellamy van Muse jaloers op zou zijn) en de dreunende drums van Thatcher zwepen het publiek op tot één grote kolkende massa, tot groot plezier van de band. “Merry fucking christmas!” roept Kerr, waarop het publiek massaal Wham!’s ‘Last Christmas’ inzet.

Royal Blood zet AFAS Live op zijn kop

De nummers volgen elkaar in rap tempo op en voor je het weet is het al tijd voor de encore, bestaande uit ‘Ten Tonne Skeleton’ en het fantastische ‘Out of the Black’. Een betere afsluiter dan dit laatstgenoemde nummer is bijna niet denkbaar. Kerr en Thatcher zetten de zaal nog één laatste maal volledig op zijn kop. AFAS Live is van voor tot achter een springende, moshende, crowdsurfende massa. Drummer Thatcher besluit mee te delen in de vreugde en duikt (nog tijdens het nummer!) het publiek in, om daarna terug te keren op het podium voor de laatste riffs van de avond.

Zo maakt Royal Blood vanavond in een kleine anderhalf uur tijd een verpletterende indruk in AFAS Live, dat eigenlijk al te klein is voor deze band. Up next, de Ziggo Dome? Ze zouden het zonder twijfel aankunnen.

Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Xavier Rudd met Storm Boy Tour naar AFAS Live Amsterdam Goed nieuws voor Xavier Rudd fans! De Australische singer songwriter en komt in het najaar van 2018 naar AFAS Live in Amsterdam.Xavier Rudd Conc...
Chef’Special sluit 2018 af met eindejaarsshow in AFAS Live Chef'Special komt naar AFAS Live! De populaire Nederlandse band sluit in december haar jaar af met een eindejaarsshow in de Amsterdamse concertzaal. ...
Demi Lovato concert in Amsterdamse AFAS Live razendsnel uitverkocht Het concert van Demi Lovato is compleet uitverkocht! De zangeres staat op 18 juni 2018 op het podium van een volle AFAS Live. Hoe kom je nu nog aan ka...
Camila Cabello brengt ‘Never Be The Same Tour’ naar AFAS Live Camila Cabello komt naar Nederland! De Cubaans-Amerikaanse popster reist aankomende zomer naar Amsterdam, waar ze het podium van AFAS Live betreedt. ...
Live Report: Dropkick Murphys brengt een stukje Ierland naar Amsterdam Op zaterdagavond 10 februari vond er een waar Iers volksfeest plaats in AFAS Live. Dropkick Murphys en Flogging Molly brachten Amsterdam een muzikaal ...
Demi Lovato brengt ‘Tell Me You Love Me’ tour naar AFAS Live Yes, goed nieuws voor Demi Lovato fans! De Amerikaanse popartiest maakt bekend in juni naar AFAS Live in Amsterdam te komen.Demi Lovato naar AFA...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu