Lil’ Kleine wint MTV European Music Award in Londen

Geschreven door op 13 november 2017 om 17:27
Lil' Kleine (Bron: YouTube)

Lil’ Kleine heeft afgelopen zondag tijdens de uitreiking van de MTV European Music Awards (EMA’s) een prijs binnengesleept. Hij won de MTV EMA voor Best Worldwide Act. De uitreiking van de EMA’s was dit jaar in Londen. 

Lil’ Kleine is Best Worldwide Act

Eerder won Lil’ Kleine, ook bekend als Jorrik Scholten, al in de categorie Best Dutch Act. Dit werd bekendgemaakt tijdens de MTV EMA pre-party. De overige genomineerden voor het Best Dutch Act award waren Chef’Special, Lucas & Steve, Roxeanne Hazes en Boef.

Alle nationale winnaars namen het tegen elkaar op in de categorie Best Worldwide Act. Er waren in totaal zeven winnaars in deze categorie. Alle winnaars van deze award horen bij de populairste artiesten van hun land. De 23-jarige Nederlandse rapper is de eerste Nederlander ooit die een prijs wint in deze categorie.

Shawn Mendes

De artiest die de meeste prijzen won is de 19-jarige Shawn Mendes. De Canadese popzanger was vijf keer genomineerd. Drie nominaties wist hij te verzilveren: hij won de award voor beste artiest, beste nummer en beste fans.

Beste dj

David Guetta won zondag de European Music Award voor beste dj. Hij liet daarmee Major Lazer, Calvin Harris en The Chainsmokers en Martin Garrix achter zich. Laatstgenoemde won het award afgelopen twee jaar op rij. Tijd dus voor een nieuwe winnaar.

Andere winnaars

De 45-jarige rapper Eminem won in de categorie beste hip hop. Hij is daarmee de oudste winnaar ooit in deze categorie.

Andere muzikanten die in de prijzen vielen zijn Dua Lipa (beste nieuwe artiest), Camila Cabello (beste popmuziek), Coldplay (beste rockmuziek), Kendrick Lamar (beste video), Ed Sheeran (beste live performance), Thirty Seconds To Mars (beste alternatieve act), Hailee Steinfeld (beste doorbraak), The Chainsmokers (beste wereldpodium), Zayn Malik (beste artiest).

 

Bron: MTV EMA, Nu.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.