Trijntje Oosterhuis naar Eurovisie Songfestival

Geschreven door op 10 november 2014 om 11:39
Trijntje Oosterhuis - Fotocredits: Maurice, Haags Uitburo (Flickr) (CC BY-NC-SA 2.0)

Niet Dotan of Alain Clark, maar Trijntje Oosterhuis gaat ons land vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen. Dat heeft Trijntje zelf inmiddels bevestigd.

De eerste melding werd gedaan door zangeres Anouk, tijdens het tv-programma College Tour. Anouk zou namelijk het liedje schrijven waarmee Trijntje mee gaat doen. Niet zo lang geleden waren Dotan en Alain Clark ook nog in de race om Nederland te vertegenwoordigen. Maar dat gaat niet door nu Trijntje’s deelname bevestigd is. Volgens eerdere geruchten zou Trijntje samen met de Ladies of Soul aan het Songfestival meedoen, maar dat is niet waar.

Anouk deed zelf ook al eens mee aan het Eurovisie Songfestival. In 2013 werd ze in de finale negende  met haar zelfgeschreven nummer Birds. Dat was ook voor het eerste in jaren dat Nederland weer in de finale stond. Volgend jaar vinden de halve finales plaats op 19 en 21 mei 2015. De finale is op 23 mei.

 

Trijntje Oosterhuis - Fotocredits: Maurice, Haags Uitburo (Flickr)

Trijntje Oosterhuis – Fotocredits: Maurice, Haags Uitburo (Flickr)

Trijntje Oosterhuis

Alhoewel de meningen over Trijntje’s deelname aan het Eurovisie Songfestival toch wat verdeeld zijn, is Trijntje natuurlijk wel een zangeres van formaat. Ze begon als deel van Total Touch, een act die vooral Soul-en Dance-muziek combineerde. Maar ze werd pas echt succesvol toen ze solo ging. Haar laatste studioalbum, Wrecks we Adore uit 2012, stond bijvoorbeeld twee weken lang op nummer 1 in Nederland.

Kijk hier voor alle concerten die Trijntje de komende tijd geeft. Mocht je Trijntje nog nooit live hebben gezien en dat wel willen, dan kan je daar ook meteen kaarten bestellen.

Ladies of Soul

Trijntje Oosterhuis maakt ook deel uit van de ontzettend populaire Ladies of Soul. De formatie bestaat uit vijf zangeressen; Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis, Edsilia Rombley, Glennis Grace en Candy Dulfer. Candy Dulfer speelt tijdens de concerten ook veel saxofoon.

Ladies of Soul verkocht vorig jaar beide concerten helemaal uit en was een groot succes. Dit jaar zijn er maar liefst drie datums van het concert in Nederland, op 12, 13 en 14 februari. Kijk hier of er nog kaarten voor Ladies of Soul zijn, want dit mag je absoluut niet missen!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.