Exclusief: Zorita deelt eerste single van nieuwe album ‘Aphrodite’!

Geschreven door op 19 oktober 2017 om 16:00
Zorita - Bron: Persbericht Dox Amsterdam

Zorita komt binnenkort met een nieuw album! De Amsterdamse band brengt op 8 december haar derde album ‘Aphrodite’ uit. Het eclectische gezelschap geeft alvast een voorproefje in de vorm van de titeltrack.

Zorita - Aphrodite - Bron: Persbericht Dox Amsterdam

Zorita – Aphrodite

Zorita komt met nieuwe plaat ‘Aphrodite’

De Amsterdamse band Zorita komt op korte termijn met een nieuw album! De nieuwe plaat heeft de naam ‘Aphrodite’ gekregen en wordt op vrijdag 8 december uitgebracht. De achtkoppige band komt de eigenzinnige plaat op zaterdag 16 december presenteren in Paradiso, Amsterdam.

Zorita toont vele gedaantes

Op het nieuwe album combineert de band haar kenmerkende akoestische sound met psychedelische synths, beats en strakke riffs. ‘Aphrodite’ is het resultaat van flink wat omzwervingen omwille van de liefde. Frontman Carlos Zorita Diaz volgde zijn hart naar Amerika, beleefde doorrookte nachten in de muziekhuizen van Cuba, maar belandde ook slapend en alleen in de catacomben van een verlaten kerk.

Zorita toont vele gedaantes op de nieuwe plaat, inmiddels alweer het derde album van de Amsterdammers. Zo worden onmiskenbare popsongs afgewisseld met broeierige, psychedelische nummers en ingetogen, dromerige ballads. ‘Aphrodite’ is een verkenning van de liefde, van verslaving en gemis, tot twijfel en afkeer.

‘Aphrodite’

Het eerste voorproefje van de nieuwe plaat komt in de vorm van titeltrack ‘Aphrodite’ en Artiesten Nieuws heeft de primeur! De bij de single horende videoclip is opgenomen in, hoe kan het ook anders, Amsterdam en is nu eindelijk te zien!

Tourdata

Bij een nieuw album hoort natuurlijk ook een tour. De eigenzinnige band is de komende maanden in de volgende poppodia te vinden:

  • 1 december 2017: So What, Gouda (+ Evil Empire Orchestra
  • 16 december 2017: Paradiso, Amsterdam (Albumpresentatie)
  • 22 december 2017: Simplon, Groningen
  • 5 januari 2018: Luxor Live, Arnhem
  • 12 januari 2018: Café Wilhelmina, Eindhoven
  • 26 januari 2018: Asteriks, Leeuwarden
  • 12 april 2018: Gebr. De Nobel, Leiden

 

Bron: Persbericht DOX Amsterdam

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.