Top 5 grootste festivals ter wereld

Geschreven door op 3 april 2016 om 19:37

Weet je nog niet welke festivals je dit jaar wil bezoeken? Misschien zijn deze vijf grootste iets voor jou! Eentje is zelfs heel dicht bij huis.. 

1. Burning Man Festival – USA

Op de laatste maandag van augustus t/m de eerste maandag van september staat de Black Rock Desert in Nevada compleet op z’n kop. Het festival wordt the Burning Man genoemd omdat het altijd wordt afgesloten met het verbranden van een Wicker Man (rijshout pop). Iedereen die zich de toegangsprijs kan veroorloven is welkom, ongeacht ras of afkomst. Het doel van het festival is dat iedereen zichzelf kan uiten in waar hij of zij het beste in is. Klinkt heerlijk toch?

 

2. Glastonbury Music Festival – Engeland

Het Glastonbury Festival in Engeland is een enorm evenement in de openlucht. Met vooral rock- en popconcerten beslaat het terrein zo’n 3,6 km² grond. In 2005 vonden er meer dan 385 optredens plaats en waren er meer dan 150.000 kaarten verkocht voor het festival. Ook zijn er andere vormen van kunst te aanschouwen zoals dans-, cabaret-, circus en nog veel meer.

3. Songkran Festival – Thailand

Hoewel Thailand sinds 1940 Nieuwjaar op 1 januari viert, blijft het traditionele Nieuwjaarsfeest genaamd Songkran op 13 april bestaan. Songkran staat letterlijk voor ‘verplaatsen’ of ‘van plaats veranderen’, wat verwijst naar de zon haar positie. In de grote steden duurt het evenement vaak drie dagen tot een week. In deze periode gaan de bewoners uit de grote steden terug naar hun eigen provincies om samen met hun families dit feest te beleven.

 

4. Rock Werchter – België

Een van de grootste festivals ter wereld bevindt zich gewoon in ons buurland! Tijdens het laatste weekend van juni of het eerste van juli staat het dorpje Werchter in België compleet op z’n kop. De titel van het festival zegt het al: er zijn vooral rockartiesten die de bezoekers entertainen.

5. Sziget – Hongarije

Sziget is een eiland middenin Budapest. Ieder jaar wordt het eiland een week lang in augustus omgetoverd tot een festivaloord. Festivalgangers van over de hele wereld komen al zomers lang massaal naar Hongarije. Klinkt luide muziek, liefhebbende en vrije mensen, creatieve kunstwerken, kleurrijke natuur en dat allemaal in Budapest als muziek in je oren? Let’s go to Sziget! Lees hier meer over het festival.

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · ·