Top 10 mooiste Nederlandstalige janknummers

Geschreven door op 26 juni 2015 om 17:00

Soms heb je van die dagen waarop je geen zin hebt om mooi weer te spelen, maar gewoon een lekker potje te janken. Pak een lekker glas wijn en een doos tissues, want wij presenteren: de 10 mooiste Nederlandse janknummers.

Waarom Nederlandstalig?

Engelse nummers zijn erg mooi, en die kunnen je ook erg hard laten janken. Maar niks komt harder aan dan je moedertaal. Een taal die je niet hoeft te vertalen, een taal waarin je denkt. Wanneer jouw gedachten worden vertaald in een nummer, dan kan je niet anders dan emotioneel worden..

10. Guus Meeuwis – Dat komt door jou

Wat je toch kunt veroorzaken in het hart van een ander. Dit nummer is prachtig om voor je geliefde voor te dragen. Ik durf te wedden dat de tranen komen..

YouTube player

9. Volumia – Hou me vast

Hou me vast, leg m’n hoofd lief op je schouder. Hou me vast, streel me zachtjes door m’n haar. Hou me vast, soms wordt het allemaal eventjes teveel. Bij jou zijn, is dan alles wat ik wil.. Lief hè!

YouTube player

 

 8. Paul de Leeuw – Ik heb je lief

Iedereen die ervaring heeft met de liefde kan dit nummer waarschijnlijk waarderen. Paul de Leeuw zingt rechtstreeks je hart in.

YouTube player

 

7. Irene Moors – Voor het eerst

Ik weet niet wat emotioneler is: het nummer of het feit dat Domien zijn tranen niet meer kan bedwingen. Irene heeft geen geweldige stem en ook de tekst is niet altijd even scherp. Maar de sfeer van kerstmis en het gemis van die ene persoon maakt je direct emotioneel..

YouTube player

 

6. Marco Borsato – Afscheid nemen bestaat niet

Afscheid nemen bestaat niet.. maar wat als iemand is vertrokken naar een magisch plekje boven ons? Wanneer je naar YouTube gaat en het filmpje bekijkt, zie je direct de hoeveelheid reacties. Een reactie bijvoorbeeld laat al zien waarom dit nummer in de top 10 staat: ‘Eergisteren is mijn opa plotseling overleden en 3 maanden terug mijn andere opa… ik heb nu niemand meer..
dit liedje werd afgespeeld op de begrafenis van mijn oma, mijn opa en nu ook op de crematie van mijn andere opa..
R.I.P…. ik mis jullie verschrikkelijk.’

YouTube player

 

5. Gio – Je hebt me

Ken je dat? Dat je weet dat het beter is om niet samen meer te zijn, maar dat je de ander niet kan weerstaan? Gio weet dit prachtig in woorden uit te drukken. Van de stem moet je houden, maar de tekst komt binnen.

YouTube player

 

4. Jeroen van der Boom – Mag ik dan bij jou

Dit is natuurlijk een nummer van Claudia de Breij, die nog niet zo lang geleden door Jeroen is gecoverd. In eerste instantie was het helemaal niet de bedoeling om het nummer uit te brengen. Maar het heeft, zoals in het filmpje te zien is, al zoveel mensen ontroert. Wellicht kan het jou ook helpen om even een lekker potje te janken!

YouTube player

 

3. Maaike Ouboter – Dat ik je mis

Maaike zingt over haar ouders die er niet meer zijn. Toen dit nummer uitkwam is het gebruikt bij vele begrafenissen. Het nummer laat mensen herinneren aan overleden personen. Maaike zingt zo lieflijk en weet het zo mooi te brengen.. Helaas laat dat je alleen nog maar harder huilen.

YouTube player

 

2. Chantal Janzen – Papa

Vaders: hoe prachtig is het als je dochter dit voor je zingt? We weten dat het origineel niet van Chantal is, maar wat zingt ze het prachtig. Juist door dit filmpje is het zo emotioneel. Haar vader kan zijn tranen niet bedwingen. Lijken jouw vader en jij ook zoveel op elkaar?

YouTube player

 

1. Hero – Toen ik je zag

Dit nummer heeft natuurlijk een dubbele lading omdat de zanger helaas is overleden. Hij zingt over de liefde, op een trieste manier. Want uit zijn nummer is te merken dat de liefde helaas (nog) niet wederzijds is..

YouTube player

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Lijstjes · Nieuws