Live Report: multi-instrumentalist Jordan Rakei blaast Melkweg omver met ogen dicht

Geschreven door op 2 november 2017 om 13:36

Op dinsdagavond 31 oktober stond het Australische multitalent Jordan Rakei in een uitverkochte Melkweg. De redactie was erbij en doet verslag. 

Jordan Rakei in de Melkweg 2017

Op dinsdag 31 oktober 2017 gaf Jordan Rakei een concert in de Amsterdamse Melkweg. Het voorprogramma werd verzorgd door de uit Chicago afkomstige Jamilia Woods.

Voorprogramma: Jamilia Woods

Met een strakke, gelikte set, weet Jamilia Woods het publiek goed op te warmen voor Jordan Rakei.

De gitarist is aan het begin van Jamilia’s optreden nauwelijks te horen. Het laatste nummer eindigt echter in een gitaarsolo waarin hij goed uit de verf komt. Hoewel de band het niet nodig lijkt te hebben, klinken er af en toe koortjes die niet live op het podium gezongen worden.

Aan het einde van de set trakteert Woods het publiek nog op haar populairste nummer LSD, wat de zangeres samen met Chance The Rapper opnam.

Hoofdact: Jordan Rakei

Deze show van Jordan Rakei staat vanavond in het teken van het nieuwe album ‘Wallflower‘. Rakei speelt dan ook veel nummers van deze nieuwe plaat en grapt na vrijwel elk nummer dat je z’n nieuwe album na afloop kan kopen.

Wallflower

Nieuwe tracks als ‘Nerve‘ en ‘Sorceress‘ worden aangevuld met ‘oude’ nummers als ‘Add the Bassline’, ‘Midnight Mischief’ en ‘Talk To Me’. Halverwege de avond speelt Rakei het nummer waar het album naar vernoemd is. De uitvoering van ‘Wallflower’ wordt geïntroduceerd met een persoonlijk verhaal over hoe de zanger vroeger zelf een ‘wallflower’ was.

Focus

Opvallend is dat de zanger tussen de nummers door veelvuldig contact maakt met het publiek. Tijdens het spelen lijkt Jordan daarentegen continue in zichzelf gekeerd te zijn. Hierbij maakt de artiest zelfs nauwelijks contact met zijn band.

Netjes

Jordan’s band bestaat uit een drummer, twee gitaristen, een bassist, een percussionist en Jordan Rakei zelf op afwisselend toetsen/gitaar en uiteraard bij elk nummer zang. De bandleden spelen de hele avond erg netjes en vlak; geen echte solo’s en de vorm van elk nummer is ook nagenoeg hetzelfde als op de studio-opnames. Alleen tijdens ‘Add the Bassline’ en ‘The Light’ gaat de band eventjes los.

Samenzang

Rakei zingt de hele avond, bijna ongeloofwaardig, zuiver en goed. Het geluid in de zaal is top, waardoor zijn niet super krachtige stem er toch heel goed uitkomt. Ook de samenzang van de gitarist en Jordan is indrukwekkend. Af en toe neemt de bassist ook een zangpartijtje voor zijn rekening, waardoor de nummers dezelfde volle zang als op de albums hebben.

Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Live Report: Son Mieux en The Brahms blazen dak van Paard Dacht je even dat er afgelopen zaterdag stoom uit het Paard in Den Haag kwam? Dat zou goed kunnen, want Son Mieux en The Brahms waren samen de boel op...
Hiphopgroep Flatbush Zombies naar Melkweg Amsterdam Flatbush Zombies komt naar Nederland! De Amerikaanse rapgroep reist aankomend najaar naar Amsterdam voor een show in poppodium de Melkweg.Flatbu...
Zweedse classic rockband Graveyard naar Melkweg en De Oosterpoort Graveyard komt naar Nederland! De Zweedse classic rockband reist aankomend najaar naar Groningen en Amsterdam voor shows in De Oosterpoort en de Melkw...
Live Report: ‘Sign of the Dragonhead World Tour’ doet Doornroosje schudden Op zondagavond 29 april doet de 'Sign of the Dragonhead Worldtour' Doornroosje Nijmegen aan. De tour brengt Almanac, MaYaN en Leaves' Eyes naar Nijmeg...
Duitse rapper Marsimoto begin 2019 naar Melkweg Amsterdam Duitse rapper Marsimoto komt naar Nederland! Het alter ego van Marteria, dat op zijn beurt een stagename is voor Marten Laciny, staat in februari op h...
Live Report: Salad keert na twintig jaar terug op Nederlandse podium Op donderdag 26 april stond Salad na jaren afwezigheid weer op Nederlandse bodem. Salad maakte eind jaren 90 furore met hits als ‘Kent’, ‘Motorbike to...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu