Live Report: multi-instrumentalist Jordan Rakei blaast Melkweg omver met ogen dicht

Geschreven door op 2 november 2017 om 13:36

Op dinsdagavond 31 oktober stond het Australische multitalent Jordan Rakei in een uitverkochte Melkweg. De redactie was erbij en doet verslag. 

Jordan Rakei in de Melkweg 2017

Op dinsdag 31 oktober 2017 gaf Jordan Rakei een concert in de Amsterdamse Melkweg. Het voorprogramma werd verzorgd door de uit Chicago afkomstige Jamilia Woods.

Voorprogramma: Jamilia Woods

Met een strakke, gelikte set, weet Jamilia Woods het publiek goed op te warmen voor Jordan Rakei.

De gitarist is aan het begin van Jamilia’s optreden nauwelijks te horen. Het laatste nummer eindigt echter in een gitaarsolo waarin hij goed uit de verf komt. Hoewel de band het niet nodig lijkt te hebben, klinken er af en toe koortjes die niet live op het podium gezongen worden.

Aan het einde van de set trakteert Woods het publiek nog op haar populairste nummer LSD, wat de zangeres samen met Chance The Rapper opnam.

Hoofdact: Jordan Rakei

Deze show van Jordan Rakei staat vanavond in het teken van het nieuwe album ‘Wallflower‘. Rakei speelt dan ook veel nummers van deze nieuwe plaat en grapt na vrijwel elk nummer dat je z’n nieuwe album na afloop kan kopen.

Wallflower

Nieuwe tracks als ‘Nerve‘ en ‘Sorceress‘ worden aangevuld met ‘oude’ nummers als ‘Add the Bassline’, ‘Midnight Mischief’ en ‘Talk To Me’. Halverwege de avond speelt Rakei het nummer waar het album naar vernoemd is. De uitvoering van ‘Wallflower’ wordt geïntroduceerd met een persoonlijk verhaal over hoe de zanger vroeger zelf een ‘wallflower’ was.

Focus

Opvallend is dat de zanger tussen de nummers door veelvuldig contact maakt met het publiek. Tijdens het spelen lijkt Jordan daarentegen continue in zichzelf gekeerd te zijn. Hierbij maakt de artiest zelfs nauwelijks contact met zijn band.

Netjes

Jordan’s band bestaat uit een drummer, twee gitaristen, een bassist, een percussionist en Jordan Rakei zelf op afwisselend toetsen/gitaar en uiteraard bij elk nummer zang. De bandleden spelen de hele avond erg netjes en vlak; geen echte solo’s en de vorm van elk nummer is ook nagenoeg hetzelfde als op de studio-opnames. Alleen tijdens ‘Add the Bassline’ en ‘The Light’ gaat de band eventjes los.

Samenzang

Rakei zingt de hele avond, bijna ongeloofwaardig, zuiver en goed. Het geluid in de zaal is top, waardoor zijn niet super krachtige stem er toch heel goed uitkomt. Ook de samenzang van de gitarist en Jordan is indrukwekkend. Af en toe neemt de bassist ook een zangpartijtje voor zijn rekening, waardoor de nummers dezelfde volle zang als op de albums hebben.

Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Mick Jenkins brengt ‘Pieces of a Man’ naar Melkweg Amsterdam Met gloednieuwe muziek komt Mick Jenkins terug naar Nederland. In het voorjaar van 2019 staat de hiphopper op het podium van de Melkweg in Amsterdam. ...
Robyn in voorjaar 2019 naar Melkweg Amsterdam Robyn komt met nieuw materiaal naar Nederland! In april 2019 treedt de Zweedse popzangeres op in de Amsterdamse Melkweg.Robyn naar Melkweg Amste...
Neneh Cherry in maart 2019 naar Melkweg Amsterdam Goed nieuws voor Neneh Cherry fans: de zangeres komt naar Amsterdam! Het concert vindt plaats op zondag 3 maart 2019 in de Melkweg. Neneh Cherry naar...
Jamie Lawson in lente 2019 naar Melkweg Amsterdam Jamie Lawson keert terug naar Nederland! De Britse zanger geeft op zondag 28 april 2019 een concert in de Amsterdamse Melkweg.  Jamie Lawson naar Mel...
Tech N9ne in februari 2019 naar Melkweg Amsterdam Tech N9ne komt naar Nederland! De Amerikaanse rapper staat in februari 2019 in de Oude Zaal van de Amsterdamse Melkweg.Tech N9ne naar Melkweg H...
Crystal Fighters in voorjaar 2019 naar Melkweg Amsterdam Crystal Fighters komt naar Nederland. De heren geven in maart 2019 een concert in de Amsterdamse Melkweg.  Crystal Fighters naar Amsterdam Crystal F...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Menu