Live Report: multi-instrumentalist Jordan Rakei blaast Melkweg omver met ogen dicht

Geschreven door op 2 november 2017 om 13:36
Jordan Rakei - Fotocredits Robbe Haegeman (CC Flickr)

Op dinsdagavond 31 oktober stond het Australische multitalent Jordan Rakei in een uitverkochte Melkweg. De redactie was erbij en doet verslag. 

Jordan Rakei in de Melkweg 2017

Op dinsdag 31 oktober 2017 gaf Jordan Rakei een concert in de Amsterdamse Melkweg. Het voorprogramma werd verzorgd door de uit Chicago afkomstige Jamilia Woods.

Voorprogramma: Jamilia Woods

Met een strakke, gelikte set, weet Jamilia Woods het publiek goed op te warmen voor Jordan Rakei.

De gitarist is aan het begin van Jamilia’s optreden nauwelijks te horen. Het laatste nummer eindigt echter in een gitaarsolo waarin hij goed uit de verf komt. Hoewel de band het niet nodig lijkt te hebben, klinken er af en toe koortjes die niet live op het podium gezongen worden.

Aan het einde van de set trakteert Woods het publiek nog op haar populairste nummer LSD, wat de zangeres samen met Chance The Rapper opnam.

Hoofdact: Jordan Rakei

Deze show van Jordan Rakei staat vanavond in het teken van het nieuwe album ‘Wallflower‘. Rakei speelt dan ook veel nummers van deze nieuwe plaat en grapt na vrijwel elk nummer dat je z’n nieuwe album na afloop kan kopen.

Wallflower

Nieuwe tracks als ‘Nerve‘ en ‘Sorceress‘ worden aangevuld met ‘oude’ nummers als ‘Add the Bassline’, ‘Midnight Mischief’ en ‘Talk To Me’. Halverwege de avond speelt Rakei het nummer waar het album naar vernoemd is. De uitvoering van ‘Wallflower’ wordt geïntroduceerd met een persoonlijk verhaal over hoe de zanger vroeger zelf een ‘wallflower’ was.

Focus

Opvallend is dat de zanger tussen de nummers door veelvuldig contact maakt met het publiek. Tijdens het spelen lijkt Jordan daarentegen continue in zichzelf gekeerd te zijn. Hierbij maakt de artiest zelfs nauwelijks contact met zijn band.

Netjes

Jordan’s band bestaat uit een drummer, twee gitaristen, een bassist, een percussionist en Jordan Rakei zelf op afwisselend toetsen/gitaar en uiteraard bij elk nummer zang. De bandleden spelen de hele avond erg netjes en vlak; geen echte solo’s en de vorm van elk nummer is ook nagenoeg hetzelfde als op de studio-opnames. Alleen tijdens ‘Add the Bassline’ en ‘The Light’ gaat de band eventjes los.

Samenzang

Rakei zingt de hele avond, bijna ongeloofwaardig, zuiver en goed. Het geluid in de zaal is top, waardoor zijn niet super krachtige stem er toch heel goed uitkomt. Ook de samenzang van de gitarist en Jordan is indrukwekkend. Af en toe neemt de bassist ook een zangpartijtje voor zijn rekening, waardoor de nummers dezelfde volle zang als op de albums hebben.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.