Cat Stevens cancelt concert vanwege torenhoge ticketprijzen

Geschreven door op 25 september 2014 om 12:56
Cat Stevens - Wikimedia Commons (Publiek Domein)

De Britse singer-songwriter Cat Stevens heeft zijn concert in New York, dat gepland stond op 7 december, afgeblazen vanwege de woekerprijzen van de kaartjes voor zijn concert.

De 66-jarige zanger kwam erachter dat de tickets voor zijn show voor buitensporig hoge prijzen op het internet worden verkocht. Cat Stevens, die voor het eerst sinds 1976 weer op tournee gaat, besloot daarop zijn concert af te zeggen.

“Mijn fans zullen het begrijpen en ik dank hen ervoor dat ze me hebben geïnformeerd over de woekerprijzen die op sommige websites worden vermeld”, meldt Stevens op zijn Facebook-pagina. Het probleem van de torenhoge prijzen is volgens de zanger vooral ontstaan doordat in New York papieren kaartjes voor een show verplicht zijn. De kaartjes worden niet op naam gekocht en zijn zodoende zeer gemakkelijk door te verkopen.

Cat Stevens

Yusuf Islam, zo als hij zichzelf heeft genoemd na zijn bekering tot de islam, is een Britse singer-songwriter, die vooral bekend staat om zijn folkrock -en softrock-liedjes. Naast zijn muzikale loopbaan kreeg hij op 10 november 2004 van Michail Gorbatsjov de vredesprijs Man for Peace 2004. Tijdens de wereldtop van Nobelprijswinnaars in Rome kreeg hij de prijs voor “zijn toewijding om de vrede te bevorderen, mensen te verzoenen en terrorisme te veroordelen”.

Cat Stevens, a.k.a Yusuf Islam begint zijn minitournee op 4 december af in Toronto en sluit die tien dagen later af in Los Angeles. Hij is bekend van hits als Wild World Peace Train.

Tip: Bestel een compilatie van Cat Stevens’ beste werk gemakkelijk via bol.com.

Bekijk hieronder Cat Stevens’ live concert uit 1976.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Cat Stevens Nieuws · Nieuws