Leonardo DiCaprio wint Oscar voor Beste Acteur

Geschreven door op 29 februari 2016 om 9:16

Tweeëntwintig jaar later en in totaal vijf nominaties verder is het zover: Leonardo DiCaprio heeft een Oscar! DiCaprio won de Oscar voor zijn hoofdrol in de film The Revenant.

Leonardo DiCaprio Beste Acteur

Leonardo DiCaprio zat al vier keer eerder als Oscar-genomineerde in het Dolby Theatre in Los Angeles. De acteur werd de afgelopen jaren gepasseerd voor opvallende rollen in onder andere The Wolf of Wall Street, Blood Diamond en The Aviator. Bij de 88e editie van de Academy Awards is het dan toch eindelijk zover: DiCaprio neemt het gouden beeldje mee naar huis als Beste Acteur voor zijn rol in The Revenant.

De acteur kreeg een lange staande ovatie toen hij het beeldje in ontvangst nam. Hij riep daarnaast op de natuur te beschermen en vroeg overheden zich in te zetten om de milieuverontreiniging harder aan te pakken door vervuilende bedrijven te straffen.

Spotlight

Spotlight, de film over het journalistieke onderzoek naar seksueel misbruik door pedofiele priesters in Boston, won de Oscar voor beste film. Mad Max: Fury Road won geen prijzen in de belangrijkste categorieën, maar de film sleepte wel zes Oscars binnen voor onder andere kostuums, productiedesign en geluidsmontage.

Andere genomineerden

Andere genomineerden voor de beste mannelijke hoofdrol waren naast DiCaprio Bryan Cranston (Crumbo), Matt Damon (The Martian), Michael Fassbender (Steve Jobs) en Eddie Redmayne (The Danish Girl). Eddie Radmayne werd beschouwd als DiCaprio’s grootste concurrent.

 

Bron: AD

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Leonardo DiCaprio Nieuws · Nieuws · Televisie