Deze 10 cabaretshows mag je niet missen in 2016!

Geschreven door op 25 december 2015 om 13:10
Jandino Asporaat - Fotocredits: Roel1943 | Wikimedia Commons

2016 wordt een vrolijk jaar! Ook volgend jaar geven de beste cabaretiers en komieken uit binnen- en buitenland hilarische shows door heel Nederland. Wij hebben de tien leukste voorstellingen voor je op een rijtje gezet.

Gabbers

Vier cabaretiers, vier nationaliteiten, één show. Jandino Asporaat, Philippe Geubels, Roue Verveer en Guido Weijers staan op 23, 24 en 25 juni in de Ziggo Dome in Amsterdam. Een dergelijke show is nog nooit gegeven in Nederland. De tickets vliegen weg, dus wacht niet te lang!

Bekijk hier de trailer van Gabbers.

Youp van ’t Hek

Youp van ’t Hek, bekend van oudejaarsconferences en Flappie. Maar ook buiten december is het de moeite waard om Youp te zien. In 2016 gaat de cabaretier met zijn show Licht het hele land door. De try-outs verliepen stroef vanwege gezondheidsproblemen, dus het zou zomaar je laatste kans kunnen zijn om dit podiumdier in levenden lijve te aanschouwen! Kijk hier voor de speellijst.

Plien en Bianca

Gaat het nog door? Jazeker! Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman gaan al een tijdje het land door met hun komische show en bewijzen al jaren dat ze tot de caberettop behoren. Nog tot april zijn ze te zien in theaters door heel Nederland met Gaat het nog door? en sluiten hun tour af met 12 shows in het Delamar Theater in Amsterdam. De speellijst is hier te vinden.

Plien en Bianca vertelden onlangs over hun show in RTL Late Night.

Kevin Hart

Niet alleen onze eigen cabaretiers zijn populair, ook buitenlandse comedians doen het goed. De Amerikaanse Kevin Hart staat op 30 januari in de Ziggo Dome in Amsterdam. De show van Hart was in een uur uitverkocht!

Jandino Asporaat

Net hadden we het al over Jandino in Gabbers, hij speelt in februari ook nog met Jörgen Raymann, Najib Amhali en vele anderen in de HMH met Fatu XL, maar hij heeft ook nog zijn eigen show. Deze winter en voorjaar is hij nog te zien met zijn show Hoe Dan Ook. Bekijk hier de speellijst van alle shows van Jandino Asporaat. Hadden we al gezegd dat hij ook nog meerdere tv-programma’s presenteert en net een film uit heeft gebracht?

Bert Visscher

Met zijn theatershow Zelden Zoiets Gezien! gaat Bert Visscher al een tijdje door het land. De hyperactieve cabaretier is eigenaar van het vliegveld Ter Haxel, dat de strijd aan wil gaan met grote luchthavens in Parijs en New York. Met zijn energie, rode schoentjes en bijzondere humor krijgt hij elk theater plat. Zelden Zoiets Gezien! speelt nog tot juni, in april staat hij maar liefst acht keer in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Bekijk hier de shows waar nog kaarten voor te krijgen zijn.

Jimmy Carr

Jimmy Carr komt naar Nederland! Deze Britse komiek is al langer bekend in Groot-Brittannië en Ierland en doet nu zijn Funny Business Tour door Europa. Carr staat bekend om zijn oneliners en interactie met het publiek. In mei 2016 staat Jimmy Carr in de Oosterpoort, 013 en Carré (niet naar hem vernoemd).

Jim Jefferies

Op 14 en 15 januari treedt de Australische comedian Jim Jefferies op in de Heineken Music Hall. In zijn Freedumb Tour legt hij de zaal plat met zijn groffe humor. Helaas zijn beide shows helemaal uitverkocht. Lees hier hoe je nog aan kaarten kunt komen.

Ali B

Ali B staat bekend als knuffelmarokkaan. En iedereen wil daar een graantje van meepikken. De moslims, de politiek, de homo’s: allemaal willen ze dat Ali hun boodschap verkondigt. Maar wie is Ali nu echt? Dat kun je zien in Je Suis Ali. Nog tot april is de rapper te zien in theaters door heel Nederland. Kijk hier voor de speellijst.

Russell Howard

Eigenlijk niet in 2016, maar toch de moeite waard om mee te nemen. Op 17 en 18 juni 2017 staat Russell Howard in de Amsterdamse Meervaart en het Luxor Theater in Rotterdam. Met zijn Round the World Tour gaat deze stand up-comedian het publiek bestoken met grappen en grollen. Je kunt hem kennen van zijn Good News-show op BBC3 of zijn shows op Comedy Central.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Cabaret en Comedy · Fun Content · Lijstjes · Nieuws