Deze 10 Nederlandse artiesten gebruiken een artiestennaam

Geschreven door op 14 februari 2016 om 15:00
Glennis Grace - Foto: TBWA\Busted (CC BY 2.0)

Deze Nederlandse artiestennamen lijken zo normaal en zijn toevallig gewoon lekker ‘catchy’. We kunnen je vertellen, toevallig is dat niet. Wist je dat?

Tip: lees ook ‘De èchte namen achter deze 10 internationale artiestennamen‘.


1 André van Duin

André van Duin werd geboren als Adrianus Marinus Kloot, wat weer veranderde in Adrianus Marinus Kyvon. Zijn artiestennaam ontstond toen hij in september 1962 een open sollicitatiebrief typte aan de toenmalige chefs lichte muziek van de verschillende omroepen. Hij ondertekende de brief met ‘André van Duin’, waarschijnlijk omdat hij bang was dat ze hem met zijn eigen achternaam niet serieus zouden nemen.


2 Willeke Alberti: Willy Albertina Verbrugge

Haar vader, Carel Verbrugge, was een Nederlandse zanger. Toen hij voor het eerst op o.a. nationale feestdagen liedjes zong van andere artiesten, had hij een duidelijke voorkeur qua artiest: Willy Derby. Rond die tijd nam hij zijn artiestennaam Willy Alberti aan. Voor zijn dochter, Willy Albertina Verbrugge, was een artiestennaam daarom erg voor de hand liggend: Willeke Alberti.


3 George Baker

Dit verhaal is eigenlijk heel saai. Johannes Bouwens was simpelweg niet tevreden met zijn naam, dus veranderde hij het naar George Baker. Dat klinkt overigens ook veel lekkerder.


4 Giel Beelen

Er zijn veel radio dj’s die hun naam veranderen, zo ook Giel Beelen. Zijn originele naam ligt echter niet ver van zijn artiestennaam af. Hij werd namelijk geboren als: Michiel Antonius Adrianus Beelen.


5 Gordon

Gordon werd geboren als Cornelis Willem Gordon Heuckeroth. Een leuk weetje: vóór zijn muzikale doorbraak verkocht hij vrouwenondergoed op de markt.


6 Ruud Gullit

Je vraagt je misschien af waarom een profvoetballer een artiestennaam moet verzinnen? Nou, dat zit zo: Ruud Gullit werd geboren in Amsterdam als buitenechtelijk kind van de Surinamer George Gullit en de Amsterdamse Ria Dil. Ruud gebruikt in het dagelijks leven de naam van zijn vader, hoewel hij bij de burgerlijke stand ingeschreven staat als Rudi Dil.


7 Thomas Berge

Thomas Berge, een naam waar iemand zo mee geboren had kunnen worden. Heel geloofwaardig dus. Echter, Thomas werd geboren als Chiel Ottink. Zijn artiestennaam werd bewust gekozen om in de toekomst een aandeel in de Duitse muziekwereld te veroveren.


8 Bonnie St.Claire

Bonnie werd geboren Bonje Cornelia Swart. In 1966 werd ze ontdekt tijdens een concert van Peter Koelewijn, toen ze als 17-jarig meisje op het podium een lied mee mocht zingen. In 1967 kreeg ze via Koelewijn een platencontract en maakte ze onder de artiestennaam Bonny St. Claire haar eerste single.


9 Caro Emerald

Caro Emerald werd geboren als Caroline van der Leeuw. Ze ging van start onder de artiestennaam van Caro. Caro zorgde voor het succes van het nummer Back It Up. Haar artiestennaam werd tegelijkertijd veranderd in Caro Emerald.


10 artiestennaam: Glennis Grace

Glennis Grace werd geboren als Glenda Batta. Ze hoefde dus niet heel ver af te wijken van haar gewone naam.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.