De échte namen achter deze 10 artiestennamen

Geschreven door op 31 januari 2016 om 22:56

Artiestennamen klinken toevallig altijd ‘catchy’. We kunnen je vertellen, toevallig is dat niet. Kende je deze 10 échte namen al van deze artiesten?

1. Bruno Mars

De in Hawaii geboren zanger heet eigenlijk Peter Gene Hernandeze. Niet echt ‘funky’. Bruno Mars past natuurlijk beter bij zijn imago

2. Whoopi Goldberg

De legendarische komiek Whoopi Goldberg bezat niet altijd zo’n bijpassende naam. De actrice werd geboren als Caryn Johnson. Ze nam de naam van ‘Goldberg’ aan omdat haar moeder haar vertelde dat een Joodse achternaam haar carrière zou helpen.

3. Katy Perry

Katy Perry koos ervoor om haar voornaam te behouden, maar haar achternaam ‘Hudson’ in te ruilen voor ‘Perry’. Waarom? Ze vond de naam van actrice Kate Hudson er te veel op lijken.

 

4. The Weeknd

De Canadese zanger werd geboren als Abél Makonnen Tesfaye, een oorspronkelijk uit Ethiopië afkomstige naam. Zijn artiestennaam komt van het moment dat Abél besloot niet meer naar school te gaan. Hij ging weg van school en kwam na het weekend nooit meer terug… Er was al een Canadese band benaamd The Weeknd, dus besloot ie simpelweg de ‘e’ weg te laten.

 

5. Rihanna

Rihanna is nog niet zoveel gelogen. De zangeres werd namelijk geboren als Robyn Rihanna Fenty. Ze besloot alleen haar middelste naam te behouden.

 

6. Olivia Wilde

Het lijkt een normale naam, maar toch werd Olivia niet met de achternaam ‘Wilde’ geboren. ‘Olivia Jane Cockburn’ vond haar achternaam niet zo ‘catchy’ klinken, en daar zijn wij het eigenlijk wel mee eens. Dus bedacht ze een nieuwe achternaam waarmee ze wat ‘wilder’ voor de dag kwam en zo haar naam op de kaart zette als actrice.

 

7. Nicki Minaj

Dat Nicki Minaj geen èchte naam is, is wel algemeen bekend. De rapper vervormde haar eigen naam ‘Onika Tanya Maraj’ tot Nicki Minaj, best creatief!

 

8. Oprah Winfrey

De artiest werd geboren als ‘Orpah’, uit de bijbel. Maar men sprak het zo vaak verkeerd uit, dat het automatisch veranderde in Oprah.

 

9. Lana Del Rey

Deze prachtige vrouw staat bekend om haar betoverende stem. Velen denken dat ‘Lana Del Ray’ haar echte naam is, dat is natuurlijk ook best geloofwaardig. Echter, ze werd geboren als Elizabeth Grant. Klink eigenlijk ook best lekker.

10. Stevie Wonder

Hij werd geboren als Stevland Hardaway Morris en veranderde deze naam pas toen Berry Gordy van Motown hem een contract aanbood toen hij elf jaar was.

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
·
Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes · Nieuws