Tien donderende nummers om het onweer mee door te komen

Geschreven door op 29 mei 2018 om 16:59
Onweer - donder en bliksem - via Pixabay (CC0)

Code oranje! Zware onweersbuien trekken vandaag over ons land heen. Om het noodweer door te komen zet Artiesten Nieuws tien donderende nummers voor je op een rijtje.

Tien songs over donder (en bliksem)

Wateroverlast, zware windstoten en grote hagelstenen! Zware onweersbuien komen vanmiddag onze kant op, nadat we de hele week van tropisch weer hebben kunnen genieten. Het KNMI heeft zelfs code oranje afgegeven voor de provincies Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

Artiesten Nieuws helpt je door het noodweer heen met tien donderende songs (in willekeurige volgorde).

UPDATE 30-05: Ook vandaag is er noodweer op komst. KNMI heeft voor vanavond code geel afgegeven.

1. AC/DC – Thunderstruck

Beter ‘thunderstruck‘ dan geraakt door de bliksem als je het ons vraagt.

Dit epische nummer van AC/DC stamt uit 1990 en is te vinden op het album ‘The Razors Edge‘.

YouTube player

2. Bruce Springsteen – Thunder Road

Het voelt vanmiddag misschien alsof je op de ‘Thunder Road‘ naar huis rijdt door het noodweer, maar dit nummer gaat eigenlijk over de moeilijke relatie tussen de fictieve Mary en haar vriend.

De track is nooit uitgebracht op single, maar wordt alsnog beschouwd als een van de beste rocksongs aller tijden. Het nummer staat op het doorbraakalbum ‘Born to Run‘ uit 1975 van ‘The Boss‘.

YouTube player

3. Garth Brooks – The Thunder Rolls

The Thunder Rolls‘ is misschien iets minder bekend in Nederland, maar is een zeer geliefd countrynummer.

Brooks schetst in de track het verhaal van een vrouw die ongerust wacht op haar overspelige man tijdens een onweersstorm. Hij zingt: “Praying it’s the weather, that’s kept him out all night.

YouTube player

4. Blue Öyster Cult – Feel the Thunder

Veel nummers van Blue Öyster Cult hebben met de dood te maken. Denk maar aan de meest bekende track van de band, ‘Don’t Fear the Reaper‘. ‘Feel the Thunder‘ is niet anders, het is een spookverhaal over de geesten van een groep bikers: “Feel the thunder of the midnight ride, they’re torn asunder by those who died“.

De spookachtige track staat op het album ‘The Revölution by Night‘, dat de groep uitbracht in 1983.

YouTube player

5. Ozzy Osbourne – Thunder Underground

Deze wat meer onbekende Ozzy-track is afkomstig van het album ‘Ozzmosis‘. Op de website van Songmeanings geeft een fan zijn eigen verklaring aan de songtekst: “Ik denk dat het gaat over de mensen die claimen dat Ozzy kwaadaardig is en de antichrist, en hun hypocrisie. ‘Thunder Underground’ is dan het geluid van de hel die voor hen opent.

Misschien gaan we met de zware onweersbuien ook wel het idee krijgen dat ‘de poorten naar hel‘ zijn geopend.

YouTube player

6. Thin Lizzy – Thunder and Lightning

Thunder and Lightning‘ staat op het gelijknamige album van de Ierse rockband. Het is de laatste studioplaat van de rockers, voordat zanger Phil Lynott in 1986 overleed. De track gaat over het vechten in een bar op zaterdagavond.

De geliefde rockband is in ons land vooral bekend om de nummers ‘Whiskey in the Jar‘ en ‘The Boys Are Back in Town‘.

YouTube player

7. KISS – God of Thunder

Hebben we de weergoden boos gemaakt? Of gewoonweg Gene Simmons? De zanger van de glamrockband ziet zichzelf namelijk als de god van donder en rock ‘n’ roll: “I was raised by the demons, trained to reign as the one God of thunder and rock and roll“.

De track werd geschreven door Paul Stanley en staat op de plaat ‘Destroyer‘ uit 1976.

YouTube player

8. Judas Priest – Thunder Road

Nog een ‘Thunder Road‘ in dit lijstje. In tegenstelling tot de track van Bruce Springsteen, gaat dit nummer wel echt over een weg. In dit geval zingt Rob Halford over de weg naar huis toe, terug naar zijn geliefde toe na lang op tour te zijn geweest.

De metalsong staat op het album ‘Point of Entry‘ uit 1981.

YouTube player

9. Scorpions – Thunder and Lightning

Thunder and Lightning‘ is een bonustrack van het album ‘Sting in the Tail‘, dat de band in 2010 uitbracht. Het gaat over het achterlaten van een verbroken relatie.

YouTube player

10. Imagine Dragons – Thunder

We sluiten onze lijst af met een wat recenter nummer, namelijk ‘Thunder‘ van Imagine Dragons. De track gaat over de overwinning van het buitenbeentje.

Het nummer bevat een zeer persoonlijke tekst voor leadzanger Dan Reynolds, die vertelt over zijn moeilijke jeugd waarin niemand in hem geloofde. Hij was volgens eigen zeggen ‘lightning before the thunder‘. Uiteindelijk heeft hij ondanks alle negativiteit toch doorgezet en heeft hij nu met zijn band ‘overdonderend’ succes.

YouTube player

Na regen komt zonneschijn! Voor wanneer de zon weer begint te schijnen, hebben we ook zeven zonnige songs voor je op een rijtje gezet.

Bron: Ranker, YouTube, Twitter

 

 

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · ·
Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes