Apocalyptica voor een concert naar Utrecht

Geschreven door op 10 mei 2016 om 11:27
Apocalyptica - Fotograaf: Tuomas Vitikainen | commons.wikimedia.org

Finse cellometalband Apocalyptica komt voor een concert naar Nederland! Ze spelen in februari 2017 in TivoliVredenburg Utrecht.

Apocalyptica - Fotograaf: Tuomas Vitikainen | commons.wikimedia.org

Apocalyptica – Fotograaf: Tuomas Vitikainen | commons.wikimedia.org

Apocalyptica concert

Apocalyptica is volgend jaar in Nederland! Op zaterdag 25 februari 2017 spelen de muzikanten in de Grote Zaal in TivoliVredenburg Utrecht. Omdat ze hun 20-jarig bestaan willen vieren, speelt de band naast hun eigen muziek ook Metallica covers. Daarmee zijn de Finnen begonnen en groot geworden.

Apocalyptica tickets

Kaartjes voor het concert zijn vanaf 13 mei om 10 uur ’s ochtends beschikbaar. De Apocalyptica tickets zijn onder andere verkrijgbaar op de website van Ticketmaster. Deze komen in drie verschillende rangen zitplaatsen.

Cellometal

De Finse muzikanten zijn eigenlijk klassiek geschoolde cellisten maar hebben in 1993 een andere wending genomen. De cellisten hebben Apocalyptica in eerste instantie opgericht als Metallica-coverband. Inmiddels is hun album “Plays Metallica by Four Cellos“, dat in 1996 uitgebracht is, legendarisch te noemen. Ze zijn een van de eerste bands die metal spelen met cello’s en dusdanig de voorvaders van het genre cellometal.

Naderhand zijn de Finnen uitgegroeid tot een echte metalband met een zanger en een drummer. In april 2015 hebben de bandleden “Shadowmaker” uitgebracht. Het is voor het eerst dat een album van de Finse band maar een zanger heeft.

Bron: TivoliVredenburg

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.