10 mogelijke carnavalskrakers van 2016

Geschreven door op 31 januari 2016 om 21:08
Winnen win feestkleding - Credits: feestkleding365.nl (toestemming via mail)

Het is weer bijna carnaval! Voor velen in het zuiden van ons land wil dat zeggen: verkleedpartijtjes en meelallen met de carnavalskrakers.

Welk nummer er dit jaar door de speakers in de kroegen zal klinken, is natuurlijk nog niet bekend. Wel doen we vandaag een wilde gok. Hieronder kun je luisteren naar 10 carnavalskrakers die volgens ons wel eens de hit van 2016 kunnen worden.

1 Fabrizio – Roetewisser

Als het aan 538 zou liggen zou de Limburgse held Fabrizio met de eer strijken. Hij bracht het nummer ‘Roetewisser’ uit, een nummertje dat vooral ontzettend in je hoofd blijft hangen. Fabrizio was al eerder te horen met het nummer ‘Sjiek Is Miech Dat’ en ‘Hakke Takke’, maar dit zijn helaas geen hitjes geworden. Volgens 538 wordt 2016 de doorbraak voor de zanger.

2 Chef Soldaat – Feesten voor het vaderland

‘Zet je handen naast je hoofd en zwaai van links naar rechts’, de tekst van het nummer geeft precies aan hoe je moet dansen op deze kraker. Chef Soldaat gaat samen met jou en het Leutige Leger in strijd om gezelligheid! De song bevat een lekkere beat, een keer iets anders dan het degelijke ‘lalala’.

3 Johnny Gold – Bier, vrouwen en ’n brooike

Met deze originele tekst en een standaard carnavalsdeuntje op de achtergrond, zouden vele dj’s dit nummer wel eens vaak kunnen gaan draaien. Bovendien blijft het lekker hangen! De ouwe Nepartiest Johnny Gold zorgt er met deze Apreski/Carnavalskneiter weer voor dat cafe’s, zalen en feesttenten zullen dampen.

4 Snollebollekes – Feestmuts

De Snollebollekes krijgen het ieder jaar weer voor elkaar! Eerder galmden ze al door iedere kroeg met ‘Vrouwkes’ en ‘Snollebolleke’. Zou ‘Feestmuts’ ook zo’n kraker worden? Je hoort wel direct dat het een nummer is van Snollebollekes, in dat opzicht is het dus geen uniek nummer. Toch bestaat er geen carnaval zonder de Snollebollekes. Ook dit nummer zal doordat alle dj’s het plat zullen draaien weer een carnavalskraker worden.

5 Veul Gere – Wa trèkte aon?!

Vlot, gezellig en een uniek deuntje, alle ingrediënten voor een geschikte carnavalskraker. En wat een tekst: ‘Wa trèkte aon?! (meej Carnaval!), Lilluke wèève. Wittewel, wittenie, wittewa. Nao 10 bier (meej Carnaval!), meuge ze blèève. Van je hie, van je ha, hoempapaaa.

6 Vieze Jack – Captain Jack

De leukste viespeuk van Nederland bracht een cover uit van Captain Jack. Een nummer dat iedereen kent en gegarandeerd blijft hangen. Geef je over en laat je gaan op de zwoele oceaan, lekker deinen in de kroegen en over zee, alle vrouwen mogen gratis mee..

7 Dubbel Feest – Sex Met Je Ex

‘Er is niks zo flex als sex met je ex’, zo luidt de tekst. In de clip zie je twee jonge mannen die zich een klein beetje voor gek zetten. Maar hee, met carnaval kan alles, toch?!

8 Wilfred plompen – Doe maar in een emmertje

Een standaard deuntje, maar dan in de versnelde modus. Waarschijnlijk wordt dit een hitje omdat de bierdrinkers zich hier allemaal in zullen herkennen.

9 Arie Calypso – Slager Joep (haal je ballen uit mijn soep)

Modern, makkelijk te onthouden en lekker lomp. Gegarandeerd een dikke kraker, al zal dit nummer na de derde keer wel gaan vervelen. Eigenlijk zingt hij continue hetzelfde.

10 Kom Erbij – cabaretgroep Jeroens Clan (carnavalskraker)

Let op: dit nummer is nogal brutaal. Volgens Jeroens Clan zou carnaval een uitstervend feestje zijn, maar dankzij de ‘100.000 vluchtelingen’ die er aan komen kan het toch blijven bestaan. Waarschijnlijk is dit nummer iets te lomp om in de kroeg te draaien, maar goed bedacht is het wel. Velen zullen het niet kunnen waarderen, maar in feite wil deze groep niets anders dan ook de vluchtelingen betrekken in dit vijfdaagse feest. In principe niks verkeerds aan toch?

Kies je kraker

Omroep Brabant organiseert dit jaar voor het derde jaar ‘Kies je Kraker’. Iedereen kan stemmen op hun favoriete nummer. Niet alle nummers staan uiteraard in de lijst, de zender heeft uit tweehonderd inzendingen 33 krakers gekozen. Men kan tot donderdagavond 4 februari 20.00 uur stemmen. De winnaar van de Kies je Kraker trofee wordt op carnavalsvrijdag 5 februari bekendgemaakt tijdens 3 Uurkes Vurraf. Stem jij ook mee?

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Lijstjes · Nieuws