10 songs die je meenemen op een denkbeeldig ritje met de bus

Geschreven door op 26 juni 2018 om 16:48
Bruce Springsteen (E Street Band, cropped) - Fotograaf Bill Ebbesen - Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Rijden er geen bussen? Laat je tijdens de OV-staking deze week meenemen op een (denkbeeldig) busritje door tien songs met ‘bus’ in de titel.

10 songs met het woord ‘bus’ in de titel

Woensdag, donderdag en vrijdag met de bus naar school of werk? Dat kun je helaas wel vergeten. Er komt namelijk een OV-staking aan. Morgen leggen buschauffeurs door het hele land hun werk neer voor minstens drie tot vijf dagen.

Om de pijn te verzachten tijdens de staking zette Artiesten Nieuws daarom weer tien liedjes voor je op een rij. Laat je door deze songs meenemen op een (denkbeeldig) ritje met de bus.

Weird Al Yankovic – Another One Rides the Bus

Weird Al Yankovic staat bekend om zijn geniale muzikale parodieën op grote hits. Voor dit nummer nam hij ‘Another One Bites the Dust‘ van Queen onder handen. De tekst vertelt het verhaal van het perspectief van een man tijdens een niet zo prettig ritje in een overvolle bus.

YouTube player

The Guess Who – Bus Rider

Elke dag de bus pakken om naar het werk te gaan. Voor veel mensen is het de werkelijkheid. The Guess Who schetst in dit nummer een niet al te vriendelijk beeld van het leven van een buspassagier.

YouTube player

Bruce Springsteen – Does This Bus Stop at 82nd Street?

Stopt deze bus op 82nd street?“, vraagt The Boss zich af in dit nummer. De song is gebaseerd op een busritje dat Bruce nam naar zijn toenmalige vriendin. Springsteen nam de track op in 1973, nog voordat hij zijn allereerste recorddeal had.

De singer-songwriter speelt ‘Does This Bus Stop at 82nd Street?‘ nog heel af en toe tijdens zijn concerten. Het lied is te vinden op het album ‘Greetings from Asbury Park, N.J.

YouTube player

The Hollies – Bus Stop

Liefde vinden bij de bushalte, dat zou het wachten op de bus voor veel van ons toch wel een stuk prettiger maken. The Hollies zingen erover in dit nummer gepend door 10cc-lid Graham Gouldman.

YouTube player

ZZ Top – Waitin’ for the Bus

“Have mercy, been waitin’ for the bus all day.” Voor de mensen die de komende dagen nietsvermoedend en tevergeefs bij de bushalte op de bus wachten gaat dat een heel herkenbare gedachte zijn.

Het nummer staat op het album ‘Tres Hombres‘ van de bebaarde muzikanten en stamt uit 1973.

YouTube player

Jonathan Richman – You’re Crazy For Taking the Bus

De titel laat het klinken alsof dit een heel negatief liedje is over het pakken van de bus, maar niets is minder waar. Jonathan Richmond zingt in het nummer juist hoeveel fijner hij het vindt om met de bus te reizen dan met het vliegtuig.

YouTube player

The Who – Magic Bus

Magic Bus‘ wordt vaak door The Who live gezongen als duet. Zanger Roger Daltrey neemt de bus elke dag om zijn vriendin te zien. Pete Townshend, die het nummer schreef, speelt live de rol van de chauffeur. Daltrey vraagt zich af of hij de bus kan kopen van Townshend. En hoewel het antwoord eerst nee is, geeft de chauffeur uiteindelijk toe.

YouTube player

Frankie Smith – Double Dutch Bus

Deze funkende hit uit 1981 combineert twee dingen: het ‘double Dutch‘ touwtjespringen en de SEPTA, een vervoersorganisatie.

In muziek van Snoop Dogg en Missy Elliot zijn de invloeden van deze track nog altijd terug te horen.

YouTube player

Jeffrey Lewis and the Junkyard – Roll Bus Roll

Na de toch wat oude songs in deze lijst, een wat meer recente track. Roll Bus Roll van indiemuzikant Jeffrey Lewis en zijn band komt uit 2009 en staat op het album ‘Em Are I‘.

YouTube player

Destiny’s Child – Get On The Bus

We sluiten de lijst af met een totaal ander soort nummer dan de rest in deze lijst: een R’n’B/popsong.

Beyoncé en de eerste leden van Destiny’s Child hebben een niet zo vriendelijke boodschap aan hun ex: je kan maar beter de bus pakken, want het is voorbij. Hij zou alleen met deze ov-staking een heel goed excuus hebben om te blijven, aangezien er geen bus rijdt.

YouTube player

Ken jij nog nummers die over busvervoer gaan? Laat het weten in de reacties!

 

Bron: Ranker, TheGuardian, YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.