De tien grootste ergernissen tijdens het bezoeken van concerten

Geschreven door op 2 juli 2018 om 16:21
Credits: Pixabay (publiek domein) - YBN Cordae

Naar optredens gaan is natuurlijk hartstikke gaaf, maar soms zijn er weleens van die dingen tijdens concerten waar je je kapot aan ergert. Wij zetten tien ergernissen op een rijtje!

Tien ergernissen tijdens concerten

Het is natuurlijk hartstikke gaaf om naar een concert te gaan. Maar soms zijn er weleens van die dingen tijdens optredens waar je je helemaal rot aan kan ergeren. Van mensen die constant aan het praten zijn tot de zee van smartphones. Wij zetten tien grote ergernissen voor je op een rijtje (in willekeurige volgorde) en horen natuurlijk graag wat jou nou het meest irriteert.

1. Lange mensen

Het maakt niet uit waar je staat of hoe lang je bent, er staat altijd iemand voor je die langer is.

Misschien is het een idee om het publiek voortaan te rangschikken naar lengte? Zie je je vrienden gewoon weer na afloop en leer je ook nog eens nieuwe mensen kennen tijdens zo’n concert. Natuurlijk weten we dat dat ook niet echt een optie is, maar als je klein bent dan kunnen al die langere mensen best weleens vervelend zijn.

2. Mobieltjes

Ze vormen misschien wel de grootste ergernis in deze lijst: mobieltjes. Dat mensen een paar foto’s willen maken of even een stukje willen filmen, daar zal waarschijnlijk niemand moeilijk over doen. Maar als je het grootste deel van het concert alleen door het schermpje van de personen voor je kan zien, dan is dat natuurlijk gewoon ronduit irritant.

Het is niet voor niets dat steeds meer bands en artiesten de smartphone verbieden bij hun optredens.

3. Bands/artiesten die te laat komen

Een kwartiertje later beginnen, geen probleem. Een halfuurtje, is nog te doen. Maar meer dan uur wachten tot de band of artiest een keer besluit het podium op te komen, dat is gewoon niet tof.

4. Biergooiers

We snappen dat het bier niet altijd te drinken is tijdens een concert of festival of dat je geen zin hebt om het zoveelste biertje dat je in je handen gedrukt krijgt op te drinken. Maar gooi het dan op de grond als je niet meer hoeft in plaats van over het publiek voor je.

We zijn tenslotte ook niet allemaal zo goed met bekertjes bier opvangen als de zanger van John Coffey op Pinkpop 2015.

YouTube player

5. Eerder weg om de laatste trein te halen

We weten allemaal dat bands en artiesten hun grootste hit vaak tot het laatst bewaren. Blijkbaar heeft alleen de NS dit niet meegekregen of de organisatie van het concert heeft niet goed gepland.

Om een of andere reden moet je altijd net weg voor de encore om die laatste trein te halen. Vooral leuk is het om als je nét op tijd door de deuren van de intercity of stoptrein bent gesprint, te horen dat ze toch nog even stil blijven staan voor die concertgangers die wel weigerden eerder weg te gaan.

6. Voordringers

Je wordt er misschien al niet vrolijk van als je voor de zoveelste keer aan de kant moet stappen voor iemand die bier gaat halen, maar mensen die voordringen zijn nog veel erger. Ben je speciaal al vroeg gaan staan om een mooi plekje te bemachtigen, komt zo’n flapdrol aan het begin van het optreden die je even aan de kant duwt en vervolgens je plaats inpikt.

7. De wachtrij voor de wc

Sta je dan met een volle blaas bij een groot concert. Je hebt het nog geprobeerd op te houden, maar de nood is echt te hoog. Je baant je een weg door de menigte richting de w.c.’s om vervolgens te stuiten op een wachtrij waar je u tegen zegt.

Dat je daardoor een aardig stuk van een concert kan missen, dat hebben fans van The Killers tijdens een optreden in Engeland van de band pas nog aan de levende lijve ondervonden.

8. Vechten om een concertsouvenir

Verrotte drumstokken, bezwete shirts, gebruikte plectrums. Als ze door een artiest of band het publiek in worden gegooid na een optreden, veranderen concertgangers ineens massaal in Smeagol uit Lord of the Rings die achter zijn ‘precious‘ aanspringt in de lava van Mount Doom. Als een stelletje barbaren duwen ze iedereen aan de kant en springen ze half bovenop je om net dat ene voorwerp te vangen. Om er dan vervolgens over te ruziën als blijkt dat ze niet de enige zijn die het vasthebben.

9. Kletsmajoren

Sta je heerlijk te genieten van de muziek, staan er mensen keihard doorheen te ouwehoeren. Het Haagse poppodium Het Paard kwam met een oplossing: de Lul-Niet-Lolly. Staat je buurman de oren van je kop af te kletsen, stop er een lolly in. De LNL is tegenwoordig verkrijgbaar bij 23 concertpodia, waaronder de 013, de Oosterpoort en Doornroosje.

En voor de volgende ergernis in onze lijst kan dit snoepgoed ook goed van pas komen:

10. Valse meezingers

We vinden het heel tof als mensen zulke grote fans zijn dat ze alle nummers van A tot Z mee kunnen zingen. Maar moeten ze dat dan ook per se doen? Alleen een refreintje of in ieder geval op een iets minder hard volume zou al een stuk prettiger zijn. De meeste concertgangers komen ten slotte om de band/artiest te horen zingen.

Bewaar die uitgebreide zangkunsten liever voor de karaoke-avond in de lokale bar, dan doen we allemaal graag met je mee.

Bron: YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes