Kabinet schroeft versoepelingen terug, evenementen alleen zittend

Geschreven door op 9 juli 2021 om 19:10
evenementenbranche, Unmute Us, evenementen, Evenementenbranche, Fleurine & Boys From Brazil, City of the Sun Boy Pablo The Last Internationale The Dutch Eagles, Ash Eden The orpahn brigade, re-play, Yola, Overstuur - CC0 Public Domain

Het kabinet heeft een aantal versoepelingen teruggedraaid. Evenementen zijn tot en met 13 augustus enkel mogelijk met verplichte zitplaatsen.

Kabinet draait versoepelingen terug

Door de rap oplopende coronabesmettingen heeft het kabinet besloten om een aantal van zijn versoepelingen tot en met vrijdag 13 augustus terug te draaien. Dat nieuws kondigde premier Mark Rutte zojuist aan in een persconferentie. Horeca dienen hun deuren om middernacht te sluiten en evenementen zijn enkel mogelijk met verplichte zitplaatsen, om zo de anderhalve meter afstand tussen bezoekers te garanderen. Meerdaagse evenementen, zoals festivals, zijn tot en met 13 augustus niet toegestaan. De maatregelen gaan zaterdagochtend al van start.

Hoeveel publiek naar binnen mag bij evenementen, is afhankelijk van het Testen voor Toegang. Wanneer hier gebruik van wordt gemaakt, mogen evenementen de anderhalve meter afstand loslaten en twee derde van de totale capaciteit verwelkomen. Wel dienen bezoekers nog altijd een vaste eigen zitplaats te hebben. Wanneer organisatoren er voor kiezen om geen gebruik te maken van Testen voor Toegang, dan blijft de anderhalve meter afstand gehandhaafd en zou er van ongeveer een derde van de totale capaciteit gebruikgemaakt kunnen worden.

 

Bron: Rijksoverheid

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws