Rotterdam krijgt weer eigen poppodium: Ferro Dome

Geschreven door op 9 oktober 2014 om 9:36
Logo Artiesten Nieuws - Wit Vierkant (ArtiestenNieuws)

Al in december van dit jaar zullen de eerste evenementen plaatsvinden in Rotterdams nieuwste evenementenlocatie; de Ferro Dome.

De initiatiefnemers zijn verschillende evenementen-professionals, waaronder UDC, de organisator van o.a. Dance Valley, en ook Paul Stiekema, de oud-directeur en man achter het succes van de Heineken Music Hall. Vanuit hun jarenlange ervaring in evenementen-organisatie pogen de initiatiefnemers om Rotterdam haar zo graag gewilde, ultieme locatie te geven. Tevens wordt er gepoogd om het karakter van het terrein intact te houden. De karakteristieke lichtblauwe gashouder zal het hoofd kunnen bieden aan zo’n 6000 bezoekers, vergelijkbaar met de Heineken Music Hall te Amsterdam..

De aankondiging voor de nieuwe locatie komt niet geheel onverwacht. De gemeente Rotterdam spoorde de laatste weken ondernemers aan om plannen in te leveren voor een nieuw poppodium. Het is echter maar de vraag hoe lang een nieuw poppodium het vol gaat houden. Er zijn de laatste tijd in Rotterdam veel poppodia verloren gegaan, met Watt als de laatste podium die ten onder ging. Desondanks moet de Ferro Dome de unieke locatie worden die Rotterdam, naar eigen zeggen, nodig heeft  om zichzelf op muziek- en dance-gebied terug op de kaart te zetten.

Ferro Dome

De gashouder van de voormalige fabriek gaat plaats bieden aan live-concerten, dance-evenementen en culturele initiatieven in de breedste zin van het woord. “We willen zorgen dat er weer meer te beleven valt in Rotterdam” zegt Paul Stiekema. “We staan overal voor open, en met dit prachtige formaat en een permanente vergunning, zien we tot ons plezier al enorm veel animo.”

De eerste grote evenementen in de Ferro-Dome zullen al rond december van dit jaar plaatsvinden, waarna het seizoen loopt tot juni 2015. Tegen die tijd zullen alle verbouwplannen klaar zijn, en zullen zowel de gebouwen als het terrein een enorme metamorfose ondergaan om voor de kerst van 2015 officieel heropend te worden.

De vraag blijft of de Ferro Dome het beter zal vergaan dan zijn voorgangers.

Bekijk voor meer informatie de website van Ferro Dome. Of hou gewoon simpelweg Artiestennieuws in de gaten.

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Ferro Dome Nieuws · Nieuws · Venues