Top 5 meest gehate bands ter wereld

Geschreven door op 27 december 2016 om 11:41
Elijah Hewson, Inhaler, best verdienende artiesten, Bono (U2) - Fotograaf Peter Niell - Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

Deze bands worden gehaat en maken ergernis en woede in mensen los. Dit is de ultieme top 5 met meest gehate bands ter wereld.

5. Creed

De bandleden van Creed gaven ooit zo’n slecht optreden dat zij na afloop door hun eigen fans werden aangeklaagd.


4. Limp Bizkit

Limp Bizkit ging de mist in dankzij het gebrek aan zelfspot van Fred Durst en het constant afzeiken van popmuziek. Dit ging op een gegeven moment gewoon vervelen waardoor ze nu tot de meest gehate bands ooit behoren.

De band ontving veel krititek toen Durst het popnummer ‘Faith’ van George Michael belachelijk maakte (Not Done!). Dit deed hij door het nummer op een vreselijke manier te coveren.

Toen hij een tijdje later doodleuk samen met popster Christina Aguilera op het podium stond raakte Fred zijn geloofwaardigheid definitief kwijt. Ben je Limp Bizkit fan of hater? Het zal Fred een worst wezen. Hij heeft zelfs een hekel aan zijn eigen fans.


3. Boybands zoals 98 Degrees

Het is niet moeilijk om te bepalen wat 98 Degrees (en andere boybands) zo gehaat maakt. Zijn het de cheesy songteksten of komt het doordat ze allemaal in het wit gekleed optreden? En dat eeuwige gejengel over bloemetjes en zonneschijn.. We kunnen het gewoon niet meer aanhoren.


2. U2

U2 is een van de grootste bands ter wereld. Helaas gaat het de laatste 10 jaar wat minder met Bono en Co. De laatste nummer 1 hit was ‘Window in the Skies’ uit het jaar 2007. De muziek van U2 is in de tussentijd nooit veranderd. Daarnaast hebben de eindeloze toespraken van wereldverbeteraar Bono de irritatiegrens bereikt.

Toen bij alle I-tunes gebruikers ongevraagd het album ‘Songs of Innocence’ werd opgedrongen was de maat vol.

Bono (U2) - Fotograaf Peter Niell - Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

Bono (U2) – Fotograaf Peter Niell – Wikimedia Commons (CC BY 2.0)


1. Nickelback

Nickelback is een van de grootste bands ter wereld en gelijkertijd de meest gehate band. Het internet staat vol met Nickelback-memes (internetgrappen) en de bandleden krijgen regelmatig fluitconcerten en flessen naar hun hoofd. In 2014 is zelfs een crowdfunding-project opgezet om te voorkomen dat de Canadese rockband in Londen kwam optreden.

Nickelback - Foto Focka (Flickr, CC BY-ND 2.0)

Nickelback – Foto Focka (Flickr, CC BY-ND 2.0)

Hoe is het zover gekomen? Sommige rockliefhebbers vinden de muziek van Nickelback te mainstream en te pretentieus. Alle nummers zijn volgens hen TE perfect geproduceerd. De essentie van rockmuziek ontbreekt hierdoor. Het haten van Nickelback is een tijdje trendy geweest omdat je zo kunt laten zien dat je je afzet tegen mainstream muziek.


Hoezo gehaat?

Ben je fan van Nickelback? Wees niet teleurgesteld. Een lijstje als deze moet je natuurlijk niet te serieus nemen. Een wereldberoemde band met miljoenen fans heeft nu eenmaal ook meer haters dan een lokaal bandje.

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Responsive Menu
Add more content here...