Crowdfunding-project gestart om Nickelback uit London te weren

Geschreven door op 7 oktober 2014 om 11:44
Nickelback - Foto Focka (Flickr, CC BY-ND 2.0)

Craig Mandell, die niet bepaald een liefhebber is van Nickelback, is een crowdfunding-project gestart om te voorkomen dat de Canadese rockband in London optreedt.

De Nickelback-hater heeft het project via de website Tilt leven in geblazen en poogt om duizend dollar in te zamelen onder de campagnenaam Don’t Let Nickel Back. “Beeld je eens in… Duizenden, zo niet tienduizenden muziekliefhebbers die geen Nickelback concert bij hoeven te wonen. Het zal fantastisch zijn”, aldus Craig Mandell.

Bij iedere donatie heeft campagneleider Craig Mandell te kennen gegeven om een email naar Nickelback’s management te sturen met het verzoek om geen concerten in London te plannen. Naar mate een groter bedrag wordt gedoneerd, zal er een minder vriendelijke email gestuurd worden, tot aan een zeer onbeschofte email bij een donatie van 10 dollar.

Het inmiddels verzamelde bedrag staat op dit moment op 175 dollar. Craig Mandell belooft wel om de gehele opbrengst aan een goed doel te doneren. “En misschien zelfs besteden aan therapie voor diegenen die zo ongenadig zijn toegetakeld door de band.”

Nickelback

Overigens is het maar de vraag of het effect zal hebben. Afgezien van het feit dat de campagne, naast enkele medestanders, vooral veel kritiek en boze reacties oproept, beschikt Nickelback nog altijd over een erg grote fan-base. Alhoewel de groep, onder leiding van leadzanger Chad Kroeger, bekend staat als de meest gehate band ter wereld, hebben ze in hun loopbaan toch meer dan 50 miljoen albumexemplaren verkocht. Nickelback is na The Beatles de best verkopende buitenlandse act in de Verenigde Staten in de jaren 2000. Volgens het tijdschrift Billboard is de band zelfs de beste rockband van het afgelopen decennium.

Op 17 november komt Nickelback met een nieuw album, genaamd No Fixed Adress. Een daarbij behorende tour is echter nog niet aangekondigd.

Tip: Een compilatie van de Canadese rock-band is te bestellen via bol.com.

Beluister hieronder één van Nickelback’s meest bekende hits, How You Remind Me.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nickelback Nieuws · Nieuws