Jack White: ‘Vrouwelijke artiesten werken harder’

Geschreven door op 7 oktober 2014 om 9:56
Jack White - Foto Bill Ebbesen - Wikimedia Commons

Vrouwelijke artiesten werken harder dan hun mannelijke equivalentTenminste, dat zei Jack White gisteren, volgens NME. 

De voormalig zanger en gitarist van The White Stripes deed de uitspraak in een interview met Mike McCready, dat morgen te horen is op de Amerikaanse radiozender SiriusXM. Volgens Jack White is het een schande dat vrouwen in de muziekindustrie twee keer zo hard moeten werken om zich te bewijzen.

Jack White

Vooroordeel vrouwelijke muzikanten

Jack White hekelt het vooroordeel dat bestaat over vrouwelijke muzikanten. “Als je een band hebt die bestaat uit vrouwen of een frontvrouw in een band, dan wordt daar anders naar gekeken. Het is beschamend dat als een vrouw met een instrument op het podium staat, het wordt gezien als iets nieuws. Dat mensen zeggen: is dat niet schattig?”

 

Jack White

De Amerikaase rockmuzikant Jack White, die officieel John Anthony Gillis heet, is geboren in Detroit op 9 juli 1975. Hij is het voornamelijk bekend als de voormalig zanger en gitarist van The White Stripes. In 1997 richtte hij de band op. In 2005 startte hij de groep The Raconteurs en in 2009 begon hij zijn derde band, The Dead Weather.

Twee jaar geleden startte Jack White ook nog een soloproject. Dit soloalbum is verschenen onder de naam Blunderbuss. Daarmee bereikte hij de vierde plek in de Nederlandse albumcharts. Afgelopen zomer heeft hij de follow-up van dat album uitgebracht, genaamd Lazaretto.

Tip: Jack White’s laatste album, Lazaretto, is verkrijgbaar via bol.com.

Bekijk hieronder Jack White’s concert in Los Angeles van afgelopen zomer, waarin hij zijn nieuwe album ten gehore brengt.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Jack White Nieuws · Nieuws