Single Review: Avicii – The Days

Geschreven door op 7 oktober 2014 om 9:27
nummer 1-hits, jaaroverzicht, muziekdocumentaires Avicii - Fotocredits The Perfect World Foundation (Wikimedia Commons)

Afgelopen vrijdag (3 oktober) verscheen de nieuwe single van Avicii, The Days. De Zweedse producer en dj staat bekend om een unieke cross-over-stijl van Dance-muziek met folk, rock en country-invloeden. Lees hier of The Days net zo’n monster-hit is als Levels, Wake Me Up of Hey, Brother.

Avicii kwam op 18-jarige leeftijd terecht in de muziekindustrie in 2008,  waarna hij al snel met grote namen als Tiësto en Sebastian Ingrosso samenwerkte. Toen was Avicii’s werk nog vooral gebaseerd op elektronische muziek, maar EMI besloot in 2010 ook een vocale versie van zijn nummer Bromance uit te brengen met de titel Seek Bromance. Dit nummer werd opgenomen met de Engelse zangeres Amanda Wilson. In oktober 2010 tekende Avicii een platencontract bij EMI. In 2012 en 2013 behaalde Avicii de derde plaats in de jaarlijkse top 100 van DJ Magazine van de beste dj’s.

The Days is de leadsingle van zijn nieuwe album Stories, die in 2015 zal verschijnen.

Tip: Het eerste studioalbum van Avicii, True,  is te bestellen via bol.com.

Single Review: Avicii – The Days

Het succes van zijn afgelopen singles, met name Wake Me Up en Hey, Brother, leggen de lat hoog voor The Days. Toch lijkt Avicii, ondanks zijn aanhoudende en ernstige gezondheidsproblemen (waardoor hij al zijn optredens af moest zeggen) nog steeds de kwaliteit van single in stand te kunnen houden.

Avicii wijkt voor The Days nauwelijks van zijn succesformule af en dat is duidelijk te horen. Maar waarom zou hij? Zijn cross-over-stijl mist ook ditmaal zijn effect niet, waardoor The Days, net als zijn voorgangers, een zeer dansbaar nummer is. Het is catchy, het swingt en het is precies de reden waarom Avicii zo groot is geworden met deze muziek. Daarnaast verzorgt niemand minder dan Robbie Williams de vocalen, ook zeker niet de minste vocalist.

Toegegeven, The Days haalt niet de standaard van Wake Me Up en Hey Brother, die toch nog wat fijner in het gehoor liggen. Maar dat neemt niet weg dat ook deze nieuwe single gewoon een hoge kwaliteit vertegenwoordigt. Een waardige aanvulling aan Avicii’s repertoire.

Beluister hieronder Avicii – The Days en deel uw mening met ons!

YouTube player

*Onze reviews zijn slechts de mening van de desbetreffende redacteur. Mocht u het niet met de review eens zijn, deel gerust uw mening met de rest van de lezers middels een reactie onderaan dit artikel. 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.