10 muziekdocumentaires op Netflix die je gezien moet hebben

Geschreven door op 21 december 2018 om 16:03
nummer 1-hits, jaaroverzicht, muziekdocumentaires Avicii - Fotocredits The Perfect World Foundation (Wikimedia Commons)

De kerstvakantie is weer aangebroken en wat is er dan lekkerder om te gaan Netflixen. Daarom heeft Artiesten Nieuws een top 10 samengesteld van de beste muziekdocumentaires die je kunt gaan bingewatchen.

1. Avicii: True Stories

In de documentaire True Stories staat de carrière van de in april overleden dj Avicii centraal. Je ziet in deze documentaire hoe het leven van een succesvolle dj eraan toegaat en hoe dat uiteindelijk zijn tol kan gaan eisen.

YouTube player

2. Amy

In deze muziekdocumentaire uit 2015 volg je de carrière van een van de grootste popiconen van deze tijd: Amy Winehouse. Regisseur Asif Kapadia schetst in deze documentaire de opkomst en het tragische einde van Amy aan de hand van homevideo’s, archiefbeelden en interviews met mensen uit haar omgeving.

YouTube player

3. Gaga: Five Foot Two

Deze muziekdocumentaire gaat over de vrouw achter alle glitter en glamour. Je ziet in deze docu hoe Gaga omgaat met het overwinnen van haar ups en downs, de strijd met haar gezondheid en het vinden van troost bij haar familie. Daarnaast brengt deze film goed het verschil in beeld tussen haar leven als ‘superster’ en als de vrouw achter de artiest.

YouTube player

4. Oasis: Supersonic

In deze documentaire over Oasis volg je de band vanaf het begin van hun muzikale carrière in 1991 tot aan hun legendarische concerten op Knebworth. Het verhaal over deze legendarische band uit Manchester wordt verteld aan de hand van nooit eerder vertoond beeldmateriaal en exclusieve interviews met Noel en Liam Gallagher.

YouTube player

5. Kurt Cobain: Montage of Heck

In deze muziekdocumentaire volg je het leven van Nirvana-frontman Kurt Cobain. De regisseur van deze film had de volledige toegang tot het persoonlijk archief van Cobain en mocht voor deze film gebruik maken van foto’s, filmpjes en dagboeken die Cobain heeft nagelaten.

YouTube player

6. Quincy

Deze documentaire over Quincy Jones geeft je een uniek inkijkje in zijn imposante carrière. De carrière van deze legendarische producer overspant tientallen jaren waarbij hij diverse artiesten zoals onder andere Michael Jackson en Will Smith heeft begeleid.

YouTube player

7. What Happened, Miss Simone

Deze documentaire uit 2015 gaat over de legendarische zangeres en burgerrechtenactiviste Nina Simone. In deze film zie je onder andere zeldzame archiefbeelden en nog nooit eerder uitgekomen opnames van Simone.

YouTube player

8. Keith Richards: Under the Influence

In deze documentaire volg je de legendarische gitarist van The Rolling Stones Keith Richards. Je ziet in deze documentaire onder andere door wie Richards muzikaal beïnvloed is en waar hij zijn muzikale inspiratie vandaan haalt.

YouTube player

9. George Harrison: Living in the Material World

In deze documentaire van Martin Scorcese volg je Beatle George Harrison die vanuit zijn geboorteplaats Liverpool uitgroeide tot een van ’s werelds beste gitaristen en songwriters uit de geschiedenis. In deze docu krijg je een kijkje in zijn leven als Beatle en zijn successen als solo artiest.

YouTube player

10. Whitney: Can I Be Me

Deze muziekdocumentaire gaat over het aangrijpende levensverhaal van Whitney Houston. Deze film is grotendeels gemaakt van exclusieve opnames en nog nooit eerder vertoond beeldmateriaal van de zangeres.

YouTube player

Bronnen: Netflix, YouTube, Moviemeter

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.