Nieuw Avicii-album jaar na overlijden top-dj

Geschreven door op 9 april 2019 om 11:05
nummer 1-hits, jaaroverzicht, muziekdocumentaires Avicii - Fotocredits The Perfect World Foundation (Wikimedia Commons)

Een jaar na het overlijden van Avicii  komt er een nieuw studioalbum uit van de top-dj. Nabestaanden laten weten dat dit album in juni 2019 uitkomt.

Nieuw Album Avicii

Op zaterdag 20 april 2019 is het precies een jaar geleden dat Tim Bergling, beter bekend als Avicii, op 28-jarige leeftijd overleed. Voor zijn dood zat de artiest in de afrondende fase van een nieuw studioalbum. De familie van Bergling heeft na het overlijden van de artiest besloten dit album, waarop nieuw materiaal staat, uit te brengen. De plaat ‘TIM’ komt uit op donderdag 6 juni 2019. De eerste single, ‘S.O.S’, verschijnt op woensdag 10 april van dit jaar.

‘TIM’

In een video op het officiële YouTube-kanaal van Avicii vertellen de nabestaanden van Bergling en betrokkenen bij ‘TIM’ over het nieuwe album. Klas Bergling, vader van de top-dj, geeft in deze clip een reden voor het uitbrengen van de nieuwe tracks. “Anki, Tim’s mother, and I decided that Tim’s music should be released to his fans and to people who want to listen to it. We don’t want it to be locked in.”

Per Sundin van platenmaatschappij Universal Music geeft aan dat de plannen voor het album onzeker waren na het overlijden van de artiest. “We said, ‘Okay, how should we do this? How can we honour him as much as possible with these sixteen songs,'” aldus Sundin.

Bekijk de video met het complete verhaal over ‘TIM’ hier:

YouTube player

Opbrengsten

De opbrengsten van het nieuwe studioalbum gaan naar de Tim Bergling Stichting. Deze steunt mensen en organisaties die zich richten op zelfmoordpreventie en psychische problemen.

 

Bronnen: YouTube: Avicii, 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Artiesten · Avicii Nieuws · Nieuws