Nieuw album van AC/DC in aantocht

Geschreven door op 28 september 2020 om 13:57
nieuw AC/DC Album, Brian Johnson (AC/DC) - Foto: Raph_PH - Bron: Flickr (CC BY 2.0)

ADVERTORIAL: Goed nieuws! Na jaren van geruchten lijkt nu eindelijk ook door AC/DC zelf bevestigd dat er een nieuw album onderweg is.

Nieuw AC/DC Album

Op 28 september verscheen een mysterieuze poster met de woorden ‘PWR UP’ in Sydney, bij de oude school van gitarist Angus Young. Twee dagen later werd bekendgemaakt uit welke leden de Australische band anno 2020 bestaat. Liefhebbers schaffen dus beter een paar goede boxen en goedkope energie aan, want ook op hoge leeftijd maken de heren vermoedelijk muziek die het best tot zijn recht komt bij vol volume.

Einde leek nabij

Jarenlang was de status van AC/DC onduidelijk. ‘Rock or Bust’ was de titel van hun meest recente in 2014 verschenen plaat. Tijdens de daaropvolgende tour en in de jaren daarna viel de band min of meer uit elkaar en leek het einde nabij. Slaggitarist Malcolm Young werd vanwege dementie al voor de ‘Rock or Bust’-opnamen vervangen door zijn neef Stevie Young. In maart 2016 stapte AC/DC-zanger Brian Johnson tijdens de tournee noodgedwongen uit de band vanwege gehoorproblemen. De resterende optredens werd verplaatst en afgewerkt met Guns N’ Roses-zanger Axl Rose. Daarna bleef het lang stil rond AC/DC.

Bandleden gefotografeerd bij muziekstudio

De verrassing was daarom des te groter toen in augustus 2018 een foto online verscheen, waaruit bleek dat de band in de studio was. Brian Johnson en drummer Phil Rudd waren namelijk gefotografeerd toen ze buiten de Warehouse Studio in Vancouver een pauze namen. Een fan die in een appartement in de buurt woont zag dit, maakte een foto en zette deze op internet.

Geruchtenstroom zwelt aan

Vanaf 2019 begon de geruchtenstroom over een nieuw AC/DC-album op volle toeren te draaien. Behalve de in 2018 bij de studio gefotografeerde leden zou ook bassist Cliff Williams weer terug zijn. Hij maakte zijn vertrek uit AC/DC bekend in september 2016, na de Rock or Bust-tour. De bandleden hielden de kaken vooralsnog stijf op elkaar. Een vriend van Brian Johnson, de voormalige Twisted Sister-zanger Dee Snider, wist in juli 2020 echter te melden dat een nieuw AC/DC-album inmiddels was opgenomen.

Oude bekenden op nieuwe promotiefoto

Eind september kwam de promotiemachine van AC/DC zelf weer op gang. Naast de in Sydney gesignaleerde poster met ‘PWR UP’ verscheen op de socialmediapagina’s van de band een filmpje dat suggereert dat er een nieuw AC/DC-album in aantocht is. Daarnaast werd op 30 september een promotiefoto van de nieuwe bandbezetting met de woorden ‘PWR UP’ op de Facebook-pagina AC/DC geplaatst. Hierop staan gitarist Angus Young, zanger Brian Johnson, gitarist Stevie Young, bassist Cliff Williams en drummer Phil Rudd. Daarmee is de bezetting van de ‘Rock or Bust’-cd weer herenigd.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.