Live Report: ‘A Tribute To Nirvana’ laat lichtschip V11 bijna zinken!

Geschreven door op 9 oktober 2017 om 11:56
A tribute to Nirvana Unplugged- Fotocredits: Nigel Rosierse (ArtiestenNieuws)

Op donderdag 5 oktober stond de gelegenheidsformatie ‘A tribute to Nirvana’ in lichtschip V11 in Rotterdam geprogrammeerd. ArtiestenNieuws was erbij en zag hoe het lichtschip bijna tot zinken werd gebracht.

Toplocatie voor een top tribute: A tribute to Nirvana

Lichtschip V11 is één van de gezelligste kleine podia van Rotterdam. De venue heeft een intieme setting en kan maximaal 100 man publiek kwijt.

Donderdagavond was het lichtschip bijna geheel gevuld met Nirvana fans. Zij stonden een bijzondere avond te wachten verzorgd door Vincent Van Santfoort (zang en gitaar), Jaro Bellekom (bas) en Joey de Boer (drums).

Part 1 – A tribute to Nirvana

De show bestond uit drie delen die heel goed op elkaar aansloten en het publiek liet genieten van alle verschillende aspecten en stijlen die wij van Nirvana kenden.

In het eerste deel werd het publiek lekker warmgemaakt met klassiekers als ‘In bloom’ en ‘Heart shaped box’. Lekkere grunge waarbij het publiek goed in de stemming kon komen. Er werd meegezongen en af en toe al voorzichtig gedanst.

A tribute to Nirvana - Fotocredits: Nigel Rosierse (ArtiestenNieuws)

A tribute to Nirvana – Fotocredits: Nigel Rosierse (ArtiestenNieuws)

Part 2 – Nirvana Unplugged

Het tweede deel was opgebouwd rond MTV’s Unplugged optreden van Nirvana. De krukken, akoestische gitaar en bas werden tevoorschijn gehaald en cellist Jan werd voor deze set aan de band toegevoegd.

Bij ‘Pennyroyal tea’ kwam de tweede gastmuzikant Janneke Nijhuijs het podium op. Janneke speelt onder andere bij The Deaf en The Indien. Vanavond mocht zij de band versterken op gitaar en een aantal nummers zingen.

Vanwege de extra vrouwelijke zang kregen de nummers net weer een iets andere draai dan dat we van het Unplugged album gewend waren. Goed te horen dat hier extra aandacht aan is besteed.

A tribute to Nirvana Unplugged- Fotocredits: Nigel Rosierse (ArtiestenNieuws)

A tribute to Nirvana Unplugged- Fotocredits: Nigel Rosierse (ArtiestenNieuws)

Part 3 – Sink the ship!

De laatste set stond geheel in het teken van de live optredens van Nirvana. Het volume werd opgeschroefd, het publiek opgezweept en voor we het wisten veranderde V11 in één grote mosh pit. Nummers als ‘Sliver’, ‘Lithium’ en ‘Rape me’ zorgden dat de temperatuur steef en we het idee kregen met het lichtschip in een woeste storm terecht gekomen te zijn.

De grote finale was ‘Smells Like Teen Spirit’ en werkelijk alles werd uit de kast gehaald. Vincent, Jaro en Janneke voegden zich al spelend in de mosh pit. Uiteindelijk zouden ook nu, zoals dit nu éénmaal bij memorabele Nirvana concerten gewoon was, de instrumenten het moeten ontzien. Het lichtschip heeft het overleefd maar het scheelde niet veel.

Smells Like Teen Spirit (A tribute to Nirvana) - Fotocredits: Nigel Rosierse (ArtiestenNieuws)

Smells Like Teen Spirit (A tribute to Nirvana) – Fotocredits: Nigel Rosierse (ArtiestenNieuws)

Veilig stapten we weer op de kade. Je hoopt dat als je naar een tribute optreden gaat, een beetje het gevoel te krijgen alsof je naar een optreden van de originele band gaat. Wij kregen meer, veel meer!

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.