Nieuwe album Bloc Party klinkt veel minder elektronisch

Geschreven door op 23 augustus 2012 om 9:39
Kele Okereke (Bloc Party) - Foto Bruce (Flickr (CC BY 2.0)

Bloc Party komt na een pauze van twee jaar terug met hun hardste werk tot nu toe. Hun deze week gereleasde album ‘Four’ is -en klinkt-  veel minder elektronisch dan hun vorige werk.

De Londense bandleden hebben er ditmaal duidelijk voor gekozen de synthesizers en software opzij te zetten en enkel instrumenten te gebruiken. Het logische gevolg is dat dit album heel anders klinkt dan de vorige drie albums.
Zanger Kele Okereke: “Het was heel verleidelijk om de opnames softwarematig te veranderen,  dit deden we immers vroeger altijd. Dit keer hebben we er echter bewust voor gekozen het niet te doen. Het gevolg is dat dit onze meest directe en afgeslankte plaat tot nu toe is.”

Het klinkt alsof het album ook veel minder stevig is dan hun vorige werk. Niets is echter minder waar. Het gevolg van het uitblijven van elektronica is dat de beukende gitaren en drums veel harder klinken dan voorheen. Ook zijn de teksten veel directer en agressiever.

Bloc Party – “Kettling” (live op lowlands)

YouTube player

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws