Dropkick Murphys concert in Klokgebouw Eindhoven

Geschreven door op 22 september 2011 om 11:55
Al Barr (Dropkick Murphys) - photocredits: digboston - wikimedia commons (CC BY 2.0)

De Amerikaanse Punkband Dropkick Murphys komt naar Nederland voor een concert. Op zondag 5 februari 2012 geeft Dropkick Murphys een concert in Eindhoven.

De voorverkoop voor tickets start aanstaande zaterdag 24 september om 10.00 precies.

De van oorsprong Ierse band is gestart in 1995 in de kelder van een kapperszaak. Er werd in die kelder door de band volop geëxperimenteerd met het mixen van punk, rock, hardcore en Ierse folk. Hierdoor ontstond het specifieke geluid van Dropkick Murphys. In 1997 komt het eerste album ‘Do or Die’ uit. Echter breekt de band pas door met het vierde album ‘Blackout’. Op dit album stonden de nummers ‘Walk Away’ en ‘Fields of Athenry’ wat twee grote hits werden.

Honkbal heeft ook een rol gespeeld in de muziek die de band maakt. In 2004 brachten ze een nieuwe versie uit van het officiële clublied van de Boston Red Sox: ‘Tessie’. Toevallig wonnen de Boston Red Sox in 2004 voor het eerst in 86 jaar de World Series! Kwam dit door de nieuwe versie van het clublied? In ieder geval maakt Dropkick Murphys bijzondere muziek!

Dropkick Murphys – Walk Away

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags: