Selah Sue heeft het moeilijk als artiest

Geschreven door op 10 juli 2015 om 16:44
Selah Sue - Foto: Piotr Drabik - Wikimedia Commons

De koppen zeggen de laatste tijd genoeg: Selah Sue heeft geen ambitie, ze is haar eigen muziek wel eens zat en ze praat over haar depressies. 

 

Geen ambitie

Zonder de managers en producers om Selah Sue heen, zou ze naar eigen zeggen totaal geen ambitie hebben. Aan de Volkskrant liet ze weten dat ze blij is met haar team begeleiders. “Zij hebben mijn carrière gelanceerd met promoties en het regelen van optredens.”

Ze heeft heus wel verantwoordelijkheidsgevoel: ze komt op tijd en blijft muziek schrijven. Toch moet ze altijd eerst een gevecht voeren met haar eigen luiheid. Ze ligt ongeveer twaalf uur per dag in bed. “Dat vind ik gewoon lekker. Keihard werken heb ik nooit gekund en vooral nooit gewild.

 

Dat zal niet veranderen

Het succes in de muziek heeft deze eigenschappen niet veranderd, dus dat zal ook nooit gebeuren. “Zelfvertrouwen moet uit jezelf komen, dat staat los van wat mensen van je muziek vinden.” Het succes van Selah Sue in België, Nederland, Frankrijk, Zwitserland en Polen vindt ze echter niet genoeg. Dus voor zover ze zegt geen ambitie te hebben, wil ze toch best veel. “Mijn volgende focus is bekendheid verwerven in Duitsland’, vertelt ze. “Als je daar succes hebt, ben je binnen. Dan kan ik echt achterover leunen.”

YouTube player

 

Genoeg van eigen muziek

In april publiceerde Metro een artikel over Selah Sue waarin stond dat de zangeres haar eigen nummers wel eens beu is. “Het is een job, hè. Een toffe, maar toch.” Met haar debuutplaat ging ze vier jaar lang zalen en festivals af. “Gemiddeld vier shows per week en met dezelfde setlist, want ik had maar twaalf nummers. Hoe kan het dan altijd interessant blijven? Dat is onmogelijk.”

Haar publiek zal dit overigens niet aan de zangeres zien. “Ik kan het faken”, bekent ze. “Mensen kopen een kaartje, kijken ernaar uit, regelen een babysit en dan heb ik maar te zorgen dat ik een goede show geef. Ik voel me hier ook niet schuldig over. Ik ben wisselvallig van aard.”

YouTube player

 

Selah Sue jaren depressief

Dat ze wisselvallig is, wisten we al een tijdje. Sinds haar achttiende slikt ze al antidepressiva. “Ik was nooit geraakt waar ik nu sta, zowel persoonlijk als in mijn carrière, zonder die antidepressiva. Ik ben nu wie ik ben honderd procent door die medicatie.”

De zangeres heeft met haar genetische achtergrond de aanleg om depressief te worden. Haar grootouders zijn langs beide kanten psychiatrisch patiënten. “Naast het feit dat ik een aanleg heb om depressief te worden, moet er ook iets gebeurd zijn toen ik veertien jaar oud was. Afwijzing in de liefde of simpelweg van vriendinnen kon de aanleiding geweest zijn. Toen is het begonnen.”

 

Je mag verdrietig zijn

Selah Sue is met dit alles naar buiten gekomen omdat het oké is om verdrietig te zijn. “Er is in het leven evenveel verdriet en ongeluk als geluk”, zegt ze. “Als mensen dat zouden aanvaarden, dan zou het leven minder zwaar zijn. En zullen ze minder snel naar medicatie grijpen. Medicatie was in mijn geval een duwtje in de rug omdat ik zo moe was. Als je echt ziek bent dan is antidepressiva, samen met praten, de beste optie om er uit te geraken.”

Ongeveer zes maanden geleden probeerde ze met de medicatie te stoppen, maar dat is niet gelukt. “Ondanks dat alle factoren in mijn leven op hun plaats zijn – ik heb een goed relatie, mijn carrière loopt goed – is het me niet gelukt”, zegt ze.

 

Een gelukkige toekomst

Ondanks dit alles, heeft de Belgische zangeres wel een album uitgebracht met de titel Reason. Sinds ze de antidepressiva slikt ziet het leven er een stuk rooskleuriger uit. Toch is ze snel moe, geeft ze zelf aan geen ambitie te hebben en is ze haar eigen muziek wel eens beu. Wat nou als de depressiviteit erger wordt? Of de pillen op een dag niet meer werken? Laten we daar nog maar even niet over nadenken..

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Selah Sue Nieuws