AMY de documentaire creëert schuldgevoelens

Geschreven door op 10 juli 2015 om 12:39
Valerie, Amy Winehouse - Fotocredits: Karen Blue (Flickr - CC BY-SA 2.0)

De docu over Amy Winehouse gaat 13 augustus in Nederland in première. “We zijn allemaal een beetje schuldig aan de ondergang van Amy,” aldus de regisseur.

AMY in première

Volgende maand gaat de nu al veelbesproken documentaire AMY, over Amy Winehouse, in première. Vanaf dan zal AMY op alle witte doeken door heel Nederland te zien zijn. Er zijn al wel meer films over haar verschenen, dus wat deze eraan toevoegt is natuurlijk de vraag.. Deze film bevat bijzondere nooit eerder vertoonde privébeelden van Amy en haar vrienden. Ook zie je de bekende foto’s en video’s van de zangeres die de weg kwijt is.

Paparazzi

3FM heeft de documentaire al bekeken en schrijft in een artikel: je ziet niet één fotograaf die haar op staat te wachten bij de kroeg, maar minstens tien paparazzi die bovenop haar duiken en haar bestoken met vragen en felle flitsen. Dan voel je je toch op z’n minst een beetje schuldig. En dat is ook de intentie van de Britse regisseur Asif Kapadia.

“We zijn allemaal mede-verantwoordelijk”, zei hij. Er is niet één schuldige aan te wijzen, dat het misging kwam door een combinatie van factoren. De druk van het beroemd zijn, het oog van de vele paparazzi, een relatie met vele ups en downs plus haar eigen onzekerheden en demonen.

Over Amy Winehouse

Amy Winehouse wordt op een negatieve- maar vooral ook op een fantastische manier omschreven. Amy was namelijk een heldin in de Britse muziek. “Ze heeft Britse muziek weer echt op de kaart gezet. Ze heeft ervoor gezorgd dat het publiek er weer van is gaan houden”, zegt Adele. Amy was een artiest die leefde voor de muziek. De jazz en de soul zat in haar. Ze schreef altijd over dingen die haar zelf waren overkomen waardoor in elk nummer puur gevoel zat. Hieronder kun je genieten van Amy Winehouse.

Wat weten we nog niet?

3FM schrijft: Amy overleed in juli 2011 aan de gevolgen van alcoholvergiftiging. We kennen allemaal nog wel de beelden van een dronken Amy die de weg kwijt was. De film laat ook een andere kant van de zangeres zien, een kant die niet heel veel mensen kenden: ze was heel grappig, sprankelend en bovenal erg getalenteerd.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Inge Peeters, Webredacteur bij Artiestennieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Amy Winehouse Nieuws · Artiesten · Nieuws