Major Lazer bezit waarschijnlijk niet dé lentehit 2015

Geschreven door op 20 april 2015 om 16:44
Major Lazer - Fotocredits Pitpony.photography - Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Leon on van Major Lazer is erg populair in Nederland. Maar om de titel ‘Lentehit 2015’ te bemachtigen, moet Major Lazer toch nog heel wat concurrenten verslaan. Wat vind jij de ultieme lentehit van 2015?

Ook het nummer ‘I really like you’ van Carly Rae Jepsen kan je bijna niet zijn ontgaan. Toch is dit ook niet de lentehit van 2015 volgens velen.

LENTEHIT 2015

NPO2 is er al officieel over uit, Parijs van Kenny B is DE lentehit van 2015. Andere radiozenders kunnen er niet omheen dat Kenny B zeker in de top 3 hoort te staan, maar hebben nog geen uitspraak gedaan over de definitieve top 3. NPO2 heeft de titel dit jaar voor het eerst uitgereikt. De bedoeling is nu om dit ieder jaar uit te reiken aan het nummer waarbij je de meeste lentekriebels krijgt. Kenny B bracht al eerder een nummer uit genaamd ‘Als je gaat’. De vrolijkheid straalt van het nummer en de videoclip af.

Het nummer ‘Als je gaat’  werd in een wintermaand uitgebracht. NPO2 vroeg hem hoe hij zo’n vrolijk zomernummer in een wintermaand kan schrijven. “Ik denk even aan iets anders. Ik verplaats me in het zomerse gevoel en dan gaat het vanzelf”, verklaard Kenny B.

Overigens: De naam Kenny B klinkt bijna als een crimineel die niet met zijn volledige naam in de krant mag, maar dat ter zijde. Hij komt erg sympathiek over en zijn nummer mag er wezen. Of het DE lentehit van 2015 wordt.. als de radiozenders het genoeg draaien gaat het vanzelf in je hoofd zitten en komt het er niet meer uit. Dat is misschien ook wel niet erg, want we worden er allemaal wat vrolijker van. Luister hieronder naar ‘Parijs’ van Kenny B.

YouTube player

Ook hebben we het nummer ‘Als je gaat’ van Kenny B toegevoegd.

YouTube player

EERDERE LENTEHITS

Er is geen specifieke ranglijst van lentehits. Iedere radiozender besluit zelf welk nummer zij een lentehit vinden. Ook verschilt het per persoon. Meestal komen er herinneringen en lentekriebels naar boven bij jouw favoriete lentehit. Dat kan dus gewoon niet voor iedereen hetzelfde zijn. In 2014 werden onderstaande twee nummers in april en mei uitgebracht en horen voor ons dus bij de lentehits van 2014.

Calvin Harris met Summer

YouTube player

Clean Bandit & Jess Glynne met Rather be

YouTube player

Salsa Tiquila van Anders Nilsen is ook een hit die hoog scoorde in 2014. Dit nummer behoort echter meer tot de zomerhits. Het werd namelijk in juli uitgebracht en later in alle kroegen gedraaid op elk vakantie eiland. Waarschijnlijk heb jij er, als je het afgelopen zomer ook plat hebt gedraaid, mooie herinneringen bij. Haal ze nog even op, want we hebben het nummer hieronder toegevoegd.

YouTube player

In 2013 behoorde Sonnentanz van Klangkarussell en het nummer van Robin Thicke en Pharrell Williams genaamd Blurred Lines, dat in april en mei 2013 werd uitgebracht, tot de lentehits. Geniet hieronder weer even mee.

Sonnentanz met Klangkarussell

YouTube player

Robin Thicke en Pharrell Williams met Blurred Lines

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Kenny B Nieuws · Major Lazer Nieuws · Nieuws