Apple mengt zich in streamingdienst oorlog met Apple Music

Geschreven door op 9 juni 2015 om 15:47
Logo Apple Music - Credits Apple Inc. - Wikimedia Commons (Publiek Domein)

Het begon allemaal toen Jay-Z Tidal op de wereld zette als reactie op het gedrag van Spotify. Apple besloot zich ermee te bemoeien. Alleen om hele andere redenen..

Lees ook: 16 rijkste artiesten gaan revolutie tegemoet met Tidal 

APPLE MUSIC

Spotify is gratis, Tidal kost 9,99 of 19,99 euro en uiteraard is Apple Music is ook niet gratis. De Music-app van Apple wordt via het aankomende iOS 8.4 standaard op alle ondersteunende apparaten geïnstalleerd en combineert de via iTunes aangeschafte muziek met een streamingaanbod. Als extraatje kan Apple Music ook videoclips afspelen.

Apple beseft natuurlijk dat ze niet zomaar hetzelfde konden lanceren als Tidal. Daarom biedt de app enkele functionaliteiten van een sociaal netwerk vai de functie Music Connect. Tevens krijgen artiesten een eigen pagina, waarop zij bijvoorbeeld nummers die zij leuk vinden kunnen delen. Gebruikers kunnen vervolgens reageren op de pagina, vergelijkbaar met hoe dit op bijvoorbeeld Facebook werkt. Gebruikers kunnen hun creativiteit volledig uiten. Wanneer je onderstaand filmpje bekijkt begrijp je hoe.

YouTube player

BEATS 1 VAN APPLE

Naast de muziekstreamingdienst lanceert Apple ook Beats 1. Dit is een live radiozender die wereldwijd beschikbaar is en vanuit Apple Music te beluisteren is. Allerlei radio-dj’s zullen Beats1 beheren. 24 uur per dag gaat het radioprogramma door vanuit drie verschillende studio’s; New York, Los Angeles en Londen.

LANCERING

Op 30 juni zal de nieuwe Apple app gelanceerd worden in honderd landen. De eerste drie maanden kan er gratis gebruik van worden gemaakt. Een normaal abonnement kost 9,99 per maand. Apple biedt ook een speciale familiebundel aan voor 14,99 voor maximaal zes gezinsleden. Spotify laat weten dat ze dit binnenkort ook aanbieden, maar dan voor een lagere prijs. De muziekdienst komt op 30 juni niet alleen beschikbaar voor iOS, die dag verschijnen ook versies voor Windows en Mac. Een versie voor Apple TV en Android volgt in de herfst.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws