Deze personen wonnen The Voice of Holland al

Geschreven door op 29 januari 2016 om 16:50
Logo: the voice of holland (TVOH)

Vanavond wordt de finale van het zesde seizoen van The Voice of Holland uitgezonden op RTL4 en Radio 538. Maar wie waren de vorige winnaars ook alweer? Wij hebben ze op een rijtje gezet.

Seizoen 1: Ben Saunders

Ben Saunders verbaasde vriend en vijand met zijn verschijning in het eerste seizoen van The Voice in 2010/2011. Na een paar hits tijdens en na zijn deelname, werd Saunders in 2014 lid van de beruchte motorclub Satudarah. Ook opende hij zijn eigen tattooshop in Hoorn, die binnen een jaar weer de deuren sloot. In 2015 werd de zanger gearresteerd wegens het mishandelen van een verkeersregelaar. Maar hij kan wel goed zingen.

Seizoen 2: Iris Kroes

In 2011/2012 won Iris, ‘het meisje met de harp’. Ze liet onder andere Sharon Doorson, Niels Geusebroek, Chris Hordijk, Paul Turner en Charly Luske achter haar. Iris Kroes is altijd blijven zingen en harp spelen. In 2013 zong ze mee met het Koningslied en in 2014 speelde Kroes tijdens de nationale herdenkingsdienst van de MH-17-ramp. De beelden van haar optreden gingen via CNN vervolgens de hele wereld over. In 2015 bracht Iris nog een kerstalbum uit.

Seizoen 3: Leona Philippo

Leona Philippo won in 2012 het derde seizoen van The Voice van onder andere Sandra van Nieuwland en Ivar Oosterloo. In 2002 scoorde ze al een hitje met het nummer Zomer op je Radio. In 2013 bracht ze With a Word uit, een single die was geproduceerd door Afrojack, maar dat werd geen succes. Momenteel is Philippo te zien in het tv-programma Maestro.

Seizoen 4: Julia van der Toorn

Het vierde seizoen werd in 2013 gewonnen door Julia van der Toorn, die Wudstik en Shirma Rouse achter zich liet. Julia wist de Top 40 te halen met haar auditienummer Oops!… I Did it Again van Britney Spears. De tracks die ze daarna uitbracht wisten de hitlijsten niet meer te halen. Wel was ze in de zomer van 2015 te zien in het programma De Beste Zangers van Nederland, waar ze (als Julia Zahra) het nummer Just an Illusion van BZN coverde.

Seizoen 5: O’G3ne

In 2007 vertegenwoordigden Lisa, Amy en Shelley Nederland op het Junior Eurovisie Songfestival. Daar werden ze toen elfde. In 2014 besloten de drie zusjes hun naam te veranderen in O’G3ne en mee te doen met The Voice of Holland. En met succes, want ze wonnen van Sjors van der Panne, Romy Monteiro en Emmaly Brown. Hun winnaarssingle Magic haalde de Top 40, maar daarna wisten de dames geen hit meer te scoren.

Seizoen 6: ???

Vanavond zullen we zien wie het zesde seizoen van The Voice of Holland gaat winnen. Wie denk jij dat het wordt?

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Oscar van Oorschot

Altijd op de hoogte van de grootste hits van dit moment.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.