The Fool Bar Sessions van Douwe Bob was een groot succes

Geschreven door op 24 januari 2017 om 14:30

The Fool Bar is de nieuwe bar van Douwe Bob in Amsterdam Oost! De opening was een groot succes

Douwe Bob – The Fool Bar

Wie Douwe Bob voor het eerst ziet, denkt dat hij uit een Amerikaanse rock-’n-roll-film is gestapt. We leerden hem voor het eerst kennen toen hij de Beste Singer Songwriter van Nederland won, het programma van Giel Beelen. Hij verkocht meerdere shows uit, deed mee aan het Songfestival en hostte tijdens het Songfestival zijn eigen bar in het centrum van Stockholm. Dat laatste beviel hem zo goed dat hij besloot in Nederland zijn eigen bar te openen. Begin oktober werd The Fool Bar geboren, gevestigd in Amsterdam Oost werd de bar met een knalfuif geopend.

The Fool Bar Sessions

The Fool Bar zou The Fool Bar niet zijn als er geen livemuziek gespeeld zou worden en dus werden The Fool Bar Sessions in het leven geroepen. Zondag 22 januari traden Darlyn, de band rondom zangeres Diwa Meijman, Danny Vera, Nederlands’ best geklede man, en Jeangu Macrooy op.

De middag wordt afgetrapt door Diwa Meijman en Wessel Herbschleb, twee van de zes muzikanten van rootspop band Darlyn, zij zingen deze middag akoestisch wat nummers op het podium van The Fool Bar. De prachtige, dromerige stem van Diwa neemt het publiek mee naar sprookjeswerelden en krijgt iedereen stil. Single ‘Stepping Stone’ wordt zelfs hier en daar zachtjes meegezongen.

Jeangu Macrooy

Zoals we Jeangu Macrooy afgelopen zondag hoorden, hadden we hem nog niet gehoord. Zijn geweldig lage stem fascineerde me. Het is wel duidelijk dat het aanwezige publiek vooral bestaat uit muziekliefhebbers met respect voor de artiest. Zelfs het meisje van zes dat naast me staat kijkt gefascineerd voor zich uit zonder bij papa te zeuren om een Coca-Cola.

Danny Vera

De laatste muzikant van vandaag is best geklede man van Nederland, Danny Vera. Hij vermaakt zich duidelijk kostelijk op het podium en lult zijn liedjes vrolijk aan elkaar met anekdotes en grappige opmerkingen over oranje-geschminkte presidenten. Met meezinger die eigenlijk geen meezinger is, ‘Bye Bye Eddie’ krijgt hij de hele bar met zich mee, en ook ‘L.O.V.E.’ wordt vrolijk meegeklapt en -gezongen

Bar voor de muziekliefhebber

The Fool Bar is duidelijk een plek die vooral door de muziekliefhebber gevonden wordt, en niet alleen door de jonge aanhang die achter Douwe Bob zijn kont aanloopt. De sfeer is ietwat Amerikaans, maar vooral lekker Amsterdams. Ik heb mijn nieuwe zondag-middag-bar gevonden!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten