16 rijkste artiesten gaan revolutie tegemoet met Tidal

Geschreven door op 1 april 2015 om 10:47
Logo Tidal - Publiek Domein

16 supersterren, waaronder Beyonce, Alicia Keys en Chris Martin, lanceren streamingdienst Tidal. Hiermee willen ze de muziekbusiness compleet gaan veranderen.

De artiesten willen de macht over hun eigen muziek terug, daarom hebben ze Tidal gelanceerd.

WAT IS TIDAL?

Tidal is een streamingdienst die muziek aanbiedt in ‘kwaliteit zoals het bedoeld is’. Tidal biedt je FLAC-bestanden terwijl je het bij Spotify moet doen met MP3’tjes met een kwaliteit van 320 kbps. Er lijkt geen verschil in te zitten, maar mensen met verstand van muziek of mensen met een goede geluidsinstallatie horen absoluut het verschil. Daarnaast krijg je exclusieve content zoals livesessies en videoclips. Ook zijn er playlists te vinden die zijn samengesteld door mensen die verstand van muziek hebben. In ieder geval, die volgens Tidal verstand van muziek hebben. Klinkt leuk natuurlijk, maar om je gratis Spotify account nou in te wisselen voor een betaald Tidal account?

YouTube player

EEN BETAALD ACCOUNT

De arme Alicia Keys en Beyoncé hebben zoveel geleden van de streamingdiensten. Ze vinden het tijd om eindelijk eens echt een waardig bedrag te verdienen waarvoor ze zo hard hebben gewerkt.. Zo komt het in ieder geval allemaal over. De artiesten verdienen bakken met geld, maar ze zijn erachter gekomen dat ze NOG meer kunnen verdienen. Als dit alles een succes wordt ten minste. Tidal biedt gebruikers van het duurdere Tidal Hifi de mogelijkheid om bij het luisteren over wifi voor cd-kwaliteit te kiezen, waar de dienst bij luisteren over een mobiele verbinding terugschakelt naar standaardkwaliteit. Tidal biedt gebruikers sinds vandaag wel een gratis probeermaand, waarna 9,99 of 19,99 euro per maand moet worden betaald.

LANCERING VAN TIDAL

Zestien artiesten bundelde hun krachten door Tidal te lanceren. Maandagavond werd het podium gevuld met o.a. Alicia Keys, Chris Martin, Madonna en Jay-Z. Alicia Keys kreeg het woord en verklaarde het volgende: “wij willen de macht over onze muziek terug”. Het komt er dus allemaal op neer dat ze baas willen blijven over hun eigen materiaal. Uiteindelijk hebben alle artiesten hun handtekening onder een document gezet dat hen samen eigenaar maakt van de streamingdienst. Alle artiesten bezitten daarmee dus 3% van het bedrijf. Of dit nu wil zeggen dat ze allemaal hun catalogussen weghalen bij Spotify is nog niet duidelijk.

YouTube player

BEYONCÉ’S PROFIELFOTO

Vroeg je jezelf misschien af waarom Beyoncé haar proefielfoto heeft veranderd in een turquoise vlak? Dat zullen we even voor je toelichten. Dit deed ze ter promotie van Tidal. Haar ruime 62 miljoen volgers zijn middels haar facebook account allemaal getuigen geweest van de lancering.

KLAPPEN VOOR SPOTIFY

Taylor Swift haalde eind vorig jaar haar muziek van Spotify omdat ze niet bereid was haar ‘levenswerk bij te dragen aan een experiment dat volgens mij geen eerlijke compensatie biedt aan de schrijvers, producenten, artiesten en makers van deze muziek’. Ze noemde het programma ‘Moderne piraterij’. Dit was voor Spotify natuurlijk al een klap, maar geen verlies. Taylor werd namelijk nog nergens anders aangeboden. Toen bleek tijdens de lancering van Tidal, dat haar muziek wel op deze streamingsdienst te beluisteren is, kwam het natuurlijk iets harder aan bij Spotify. Tidal heeft nu duidelijk iets wat Spotify niet heeft, en dit is pas het begin!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.