The Human League geeft concert in Paradiso Amsterdam

Geschreven door op 28 januari 2016 om 15:22
The Human League - Screenshot YouTube

De Britse electronic new wave band The Human League komt naar Nederland! De band geeft een concert in Paradiso Amsterdam.

 

The Human League tickets

The Human League komt naar Nederland! De band speelt een concert in Paradiso Amsterdam op vrijdag 18 november. De kaartverkoop voor het concert gaat aanstaande vrijdag 29 januari van start om 10:00 uur ’s ochtends. Kaarten kan je verkrijgen via de website van Ticketmaster.

The Human League

De Engelse groep wordt beschouwd als een zeer invloedrijke band, die met hits als Don’t You Want Me, The Lebanon en Human de hitlijsten hebben gedomineerd. Ze hebben artiesten geïnspireerd als Madonna, Moby, Pet Shop Boys en Robbie Williams. De Britse popgroep werd opgericht in 1978 en ontwikkeld al snel een duidelijke eigen stijl.

In 1978 bestaat de groep nog uit twee jongens. Beiden hebben een goede baan in de computerbusiness en kopen van hun spaargeld een synthesizer om muziek te maken. Oprichters Martyn Ware and Ian Craig Marsh verlaten later de band en Philip Oakey gaat door met twee zangeressen: Joanne Catherall en Susan Anne Gayle. De band treedt tot op de dag van vandaag op in de laatstgenoemde samenstelling.

 

Bron: Podiuminfo

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.